Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Wildlife Tourism 2020 -seminaari 4.11.2013 Liminganlahdella

Uutisarkisto

Wildlife Tourism 2020 -seminaari 4.11.2013 Liminganlahdella

1.11.2013 14.00

Matkailun edistämiskeskuksen Outdoors Finland –koordinointihanke ja Kajaanin ammattikorkeakoulun Turvallisuus eläinten katselu- ja kuvausmatkailussa –hanke järjestävät loppuseminaarin suomalaisesta wildlife-matkailusta 4.11.2013 Liminganlahden luontokeskuksella. Hankkeen toteutusaika päättyy 31.12.2013.

Eläinten katselu- ja kuvausmatkailu eli ns. wildlife-matkailu on Suomessa uusi, matkailullisesti tärkeä mutta konfliktiherkkä toimiala, jossa toiminnan laadukas ja turvallinen toteutus on ensiarvoisen tärkeää. Kajaanin ammattikorkeakoulun toteuttaman Turvallisuus eläinten katselu- ja kuvausmatkailussa –hankkeen tavoitteena on ollut opastetun että omaehtoisen wildlife-matkailun turvallisuuden hallinnan kehittäminen. Hanke kuuluu Matkailun edistämiskeskuksen Outdoors Finland –koordinaatioverkostoon ja toteuttaa kansallista wildlife-tuotteiden kehittämisstrategiaa.

Hankkeen toteutuksessa on ollut keskeistä tiivis yhteistyö wildlife-yritysten, Metsähallituksen, Matkailun tutkimus- ja kehitysinstituutin, matkailun kehittämisorganisaatioiden, viranomaisten sekä kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kesken. Hanke on toiminut Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa, mutta hankkeen järjestämät tilaisuudet ovat olleet avoinna wildlife-teemaisille luontomatkailuyrityksille ja palveluntarjoajille kaikkialta Suomesta. Hankkeen tulokset ovat valtakunnallisesti hyödynnettävissä.

Hankkeen tuloksena yleinen tietoisuus vastuullisen wildlife-matkailun erityispiirteistä sekä Suomen asemasta osana kansainvälistä wildlife-matkailutarjontaa on kasvanut. Turvallisuuden hallintaan liittyvät koulutustilaisuudet ovat tukeneet toimialalla käynnissä olevaa laadunkehitystyötä. Yhteiset tilaisuudet ja opintomatkat ovat tukeneet verkostoitumista, uusien tuoteideoiden syntymistä ja vuoropuhelua eri osapuolten kesken. Hanketta on rahoittanut Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Seminaaripäivän aikana kuullaan monipuolisia puheenvuoroja wildlife-matkailusta. Seminaarin ohjelma on englanninkielinen ja avoin yleisölle. Päivän päätteeksi tutustutaan opastetulla kierroksella Liminganlahden luontokeskuksen näyttelyyn.

Lisätietoja ja seminaariohjelma liitteessä.

Lisätietoja:
Titta Tapaninen, projektipäällikkö
Turvallisuus eläinten katselu- ja kuvausmatkailussa –hanke, Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 044 7101 1464, titta.tapaninen(at)kamk.fi