Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun osaaminen kiinnostaa kansainvälisesti

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulun osaaminen kiinnostaa kansainvälisesti

Lesgaft_3.jpgKAMK:n rehtori Turo Kilpeläinen ja Lesgaftin rehtori Vladimir Taimazov
3.2.2014 12.00

Uusi kaksoistutkintosopimus matkailun koulutukseen venäläisen Lesgaftin yliopiston kanssa

Sopimuksen myötä pietarilaisyliopiston opiskelijoille avautuu mahdollisuus suorittaa matkailun ammattikorkeakoulututkinto Kajaanissa. "Kaksoistutkinto osoittaa Kajaanin ammattikorkeakoulun osaamisen korkean tason kiinnostavan kansainvälisesti," sanoo rehtori Turo Kilpeläinen. "Osaamisen kehittämisessä on tärkeää olla toimivat kumppanuussuhteet. Nyt solmittu sopimus tulee avaamaan uusia mahdollisuuksia syventää ja laajentaa Lesgaftin kanssa tehtävää yhteistoimintaa," jatkaa rehtori Kilpeläinen.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa aktiviteettimatkailun osaamisalueella yhdistyy liikunta ja matkailu, samankaltainen rakenne on myös Lesgaftin yliopistossa. Lesgaft on Pietarissa vuonna 1896 perustettu yliopisto, jossa opiskelee noin 5000 opiskelijaa. Matkailulla on tärkeä sija yliopiston kansainvälisessä toiminnassa. Lesgaft on tunnettu myös huippu-urheiluyliopistona – opiskelijat ja henkilökunta ovat vuosien varrella voittaneet yli 150 olympiakultaa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Lesgaftin yliopiston välillä on ollut opiskelija- ja opettajavaihtoa vuodesta 2012 alkaen.  "Sujuva vaihtotoiminta sekä kaksoistutkinnon yhteydessä tehty perusteellinen opetussuunnitelmien vertailu osoittaa, että meillä on paljon yhteistä. Toisaalta pystymme tarjoamaan sellaisia opetussisältöjä, joita Pietarissa ei ole," toteaa aktiviteettimatkailun kehittämispäällikkö Mikko Keränen.

Kaksoistutkinto-ohjelmaan voidaan ottaa vuodessa enintään viisi Lesgaftin opiskelijaa, joilta edellytetään vuoden intensiivistä opiskelua, opinnäytetyön sekä harjoittelun suorittamista Suomessa. Tehtyään opinnot Kajaanissa venäläisopiskelijat palaavat omaan yliopistoon suorittamaan venäläisen tutkinnon loppuun. Valmistuttuaan Lesgaftista opiskelijat saavat tutkintotodistuksen myös Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Kaksoistutkinto on kolmas Kajaanin ammattikorkeakoulun matkailun koulutuksessa. Aikaisemmat kahdensuuntaisen vaihdon mahdollistavat sopimukset ovat saksalaisen Heilbronnin ja puolalaisen Rzeszowin yliopistojen kanssa.  

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Mikko Keränen
Puh. 044 7101620, mikko.keranen@kamk.fi