Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Core Competence Development – projektista apua yritysten kansainvälistymiseen

Uutisarkisto

Core Competence Development – projektista apua yritysten kansainvälistymiseen

15.1.2014 12.00


Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kainuun liiton ja Kainuun Edun käynnistämässä projektissa ”Core Competence Development (CCD)” on tavoitteena auttaa kainuulaisia pk-yrityksiä ICT-, cleantech- ja matkailualoilta konkreettisten kansainvälistymistoimenpiteiden käynnistämisessä. Nämä toimenpiteet voivat olla esimerkiksi kansainvälisille markkinoille suuntaavaa toimintaa, kuten vientiin liittyviä toimenpiteitä ja T&K-kumppaneiden etsimistä. Projektin toteutusaika on 1.12.2013 – 31.3.2015.

”Projektin toteuttajaorganisaatioissa on huomattu, että monet projektit ja hankkeet jäävät suunnitelman tasolle ja toteutus ontuu. Tarkoituksena onkin saada aikaan konkreettisia toimenpiteitä yritysten kansainvälistymisen edistämiseksi ja menestystarinoiden luomiseksi. Asiasta kiinnostuneet yritykset voivat olla suoraan yhteydessä meihin”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Anas Al Natsheh Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Projektin avulla pyritään helpottamaan resurssipulasta kärsiviä yrityksiä järjestämällä heidän tarpeisiinsa sopivaa koulutusta ja business matching -matkoja Suomessa ja ulkomailla. Projektissa kartoitetaan myös kainuulaisten yritysten käyttämiä verkostoja ja yritysten osaamista sekä selvitetään yritysten tämänhetkistä tilaa, jotta projektin toimenpiteet voidaan suunnitella vastaamaan yritysten tarpeita. On tärkeää, että kehittäjäorganisaatiot voivat olla yritysten apuna mukana asiakashankinnan valmistelussa ja verkostoitumisessa ulkomaille. Näin yrityksille jää aikaa myös keskittyä omaan osaamiseensa ja ydinliiketoiminnan kehittämiseen.

Projektissa pyritään myös antamaan suosituksia maakuntaohjelmaan ja näin ollen vaikuttamaan siihen, miten maakunnan tasolla yritysten toiminta ja kehittäminen otetaan entistä paremmin huomioon.

Projektin kolmessa toteuttajaorganisaatiossa on kokemusta edellä mainittujen toimialojen kehittämisestä. Projektitiimi on koottu kaikista kolmesta organisaatiosta niin, että yhteistyön avulla saavutetaan parhaita tuloksia yritysten kannalta. Yhteistyö auttaa myös toteuttajaorganisaatioita kehittämään ja tehostamaan omia toimintojaan. Yhteistyökumppanien kautta projektissa mukana olevilla yrityksillä on lisäksi mahdollisuus päästä mukaan 70 eri maan verkostoihin.

Projektia tukemassa ja yhteistyökumppaneina ovat European Enterprise Network (EEN) ja International Network for SMEs (INSME) jotka osaltaan auttavat toteuttajaorganisaatioita saavuttamaan projektin tavoitteet. Projektin on rahoittanut Manner Suomen ESR-ohjelmasta Kainuun ELY-keskus.


Lisätietoja
Anas Al Natsheh, projektipäällikkö
Puh. 044 7101 228, anas.alnatsheh@kamk.fi