Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Seminaarinpuhujat

Seminaarin puhujat

Sameli Maenpaa.jpg
Sameli Mäenpää
Sameli Mäenpää on kokenut kansainvälisen tason teknologia- ja liiketoimintajohtaja. Mäenpää toimii OP Ryhmän Chief Data Officerina ja on siten digitalisaation trendien aallon harjalla. Muun muassa termit tekoäly, rajapintaliiketoiminta, Big Data ja lohkoketjut kuuluvat hänen arkeensa.
Mäenpäällä on yli 12 vuoden kokemus pankkialalta. Ennen OP Ryhmää hän toimi Nordealla mm. Business CIO ja Chief Enterprise Architect tehtävissä. Mäenpää on perustanut useita start-uppeja, joista merkittävin on SuoraTyö.fi.

 

Merilehto-Antti-06-tausta-netti.jpg
Antti Merilehto
Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018) kirjan kirjoittaja Antti Merilehto on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa, muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tällä hetkellä hän toimii AI Strategy Companyn toimitusjohtajana. Ulkomailla vietettyjen vuosien aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista markkinoista ja toimialoista sekä kokemusta niin b2b- kuin b2c-asiakkuuksista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta. Tekoäly – matkaopas johtajalle on vuoden 2018 myydyin bisneskirja Suomessa. 
 
Henna Karlsson_netti.jpg
Henna Karlsson
Henna Kalrsson on Prometec Tools Oy:n liiketoimintajohtaja ja yksi omistajista. Prometec valmistaa robotteja biomassojen näytteenottoon. Henna on vastuussa Prometecin robottien mittaustekniikan, datan keruun ja analysoinnin kehittämisestä. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme robotiikan ja älykkäiden ratkaisujen avulla täysin uudenlaista reaaliaikaista tietoa hyödynnettäväksi biomassojen toimitusketjussa.

 
jarkko-2018-oranssi-6-4-medium-nelio.png
Jarkko Moilanen
Jarkko on Platform of Trust kehittäjäohjelman vetäjä. Aikaisemmin Jarkko on perustanut API:Suomi ja APIOps -yhteisöt. Tivi TOP 100 IT-vaikuttaja 
2017 & 2018. Jarkon erityinen mielenkiinto on toimia sovelluskehittäjien ja API-omistajien rajapinnassa.

Vuonna 2018 julkaistiin esikoisteos API-talous 101. Nyt työnalla uusi kirja siitä miten valloitetaan oman toimialan johtopaikka APIen avulla. Aiemmin Jarkko väitteli tohtoriksi 3D -tulostuksen ekosysteemeistä.