Palaa koulutushakuun

Tradenomi (AMK)

Jos sinua kiinnostaa liiketoiminnan ja taloushallinon tehtävät tai haluat markkinoinnin digiosaajaksi, niin KAMK on oikea paikka sinulle. Opiskellessasi meillä tradenomiksi saat laajat tiedot ja taidot liiketoiminnan erilaisiin tehtäviin. Voit opiskella joko suomeksi liiketalouden koulutuksessa tai englanninkielisessä International Business -koulutuksessa. Syksyllä 2018 aloitamme myös englanninkielisen e-urheilun liiketoimintaan liittyvän Esports Business -koulutuksen.
Opiskelusi aikana pääset mukaan useisiin eri työelämälle toteuttaviin opiskelijaprojekteihin, voit suorittaa osan moduuliopinnoista englanniksi tai valita Technology Business -opinnot. KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat ovia maailmalle. Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, NY Start Up -opinnot ovat oikea valinta.
Koulutuspaikat
40
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Tradenomi (AMK)
Lisätietoja
Koulutuspäällikkö Hannele Siipola, puh. 044 710 1120, etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutus
Hakeminen
Kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019, hakulomake sulkeutuu 3.4. klo 15.
Valintakokeet

Liiketalouden koulutuksen valintakoe järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulussa 13.8.2018 klo 10, Kuntokatu 5, Taito 1, 87100 Kajaani.

Lisähaun valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua!

Tarkista valintakokeen aikataulu ja ennakkoaineisto Opintopolusta.

Liiketoimintaosaaminen on läsnä monissa työtehtävissä. Koulutus antaa hyvän pohjan monipuolisiin asiantuntijatehtäviin ja yrittäjänä toimimiseen. Liiketalouden tradenomeja voit löytää hyvinkin erilaisista tehtävistä ja erilaisista yrityksistä - omat valintasi opintopolulla vaikuttavat siihen, millainen asiantuntija sinusta opintojen aikana kehittyy.

Voit valita oman polkusi kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta:

1) markkinoinnin digiosaaja
2) taloushallinto

Markkinoinnin opinnoissa perehdyt mm. innovatiiviseen palveluliiketoimintaan, digitaaliseen mediasuunnitteluun, brändistrategioihin ja myyntiin. Taloushallinnon opinnoissa opiskelet kirjanpitoa, tilinpäätösten analyysia, digitaalista laskentatointa, verotusta ja tilintarkastusta. Molemmissa vaihtoehdoissa rakentuu laaja-alainen liiketoimintaosaaminen: juridiikkaa, johtamista, viestintää.

Opiskelua tukevat muut valitsemasi opinnot. Osaamistasi voit erilaistaa mm. johtamisen, vähittäiskaupan, arvopaperikaupan aiheilla.  Voit myös opiskella kieliä, kuten saksaa, venäjää, espanjaa, italiaa ja ranskaa.

Tradenomi tarvitsee myös kansainvälistä osaamista työssään, joten osan ammattiaineista opiskelet englanniksi yhdessä kansainväisten opiskelijoiden kanssa. KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat myös oven maailmalle, mikäli opiskelu- tai harjoittelijavaihto kiinnostaa.

Opinnoissa osaaminen karttuu työelämän kanssa tehtävissä projekteissa ja 1. lukuvuoden työelämä jaksolla. Opintoihin kuuluu kolmantena vuonna 5 kk:n mittainen harjoittelu, jonka teet valitsemassasi yrityksessä, organisaatiossa tai yhteisössä. Harjoittelupaikan valinnalla voit myös vaikuttaa siihen, mihin alallasi erikoistut. Opintojen loppuvaiheessa teet opinnäytetyön, jossa perehdyt valitsemaasi, työelämästä nousevaan aihealueeseen syvemmin. Usein opinnäytetyön aihe löytyy harjoittelupaikasta.
Tradenomi voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä. Tässä muutamia esimerkkejä, mikä tehtävänimikkeesi valmistumisen jälkeen voi olla:

Asiakkuusneuvoja, hankinta-assistentti, hankesihteeri, johdon assistentti, kihlakunnanulosottomies, kirjanpitäjä, markkinointiassistentti, myyntishteeri, controller, tilitoimistoyrittäjä, online-koordinaattori, project coordinator, palkkasihteeri, palveluasiantuntija, tiedottaja, palvelupäällikkö, projektiassistentti, sijoituspäällikkö, kv-suunnittelija.
Liiketalouden tradenomikoulutuksessa opinnot ovat käytännönläheisiä. Moniin opintojaksoihin liittyy työelämästä nousevia projektitoimeksiantoja, joissa pääset esimerkiksi analysoimaan yrityksen brändia tai mainontaa, tai suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. KAMKissa toteutetaan vuosittain myös erilaisia isompia tapahtumia kuten Avoimet ovet ja Expeditus Novus -rekrytointimessut, joiden suunnittelussa ja toteuttamisesta opiskelijat ovat avainasemassa. Kaikki KAMKin opiskelijat opiskelevat yhdellä yhteisellä kampusalueella, joten eri alojen välinen yhteistyö sujuu mutkattomasti ja kaikki tilat ja laitteet ovat saavutettavissa helposti. 

Mikäli sinua kiinnostaa yrittäjyys, voit painottaa sitä opinnoissasi. Voit suorittaa opintoja omassa yrityksessäsi tai kehittää omaa yritysideaasi valtakunnallisessa NY Start Up -verkostossa. Opiskelijoiden osuuskunta Kajabilityssä pääset työskentelemään yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa ja voit käynnistää yritystoimintaa turvallisessa ympäristössä.