Palaa koulutushakuun

Terveydenhoitaja (AMK)

Terveydenhoitajakoulutuksessa  ammatilliset opintosi painottuvat yksilön, yhteisön ja väestön terveyden edistämiseen. Terveydenhoitajan osaaminen perustuu laaja-alaiseen tietoperustaan, käytännön osaamiseen ja sosiaalisiin taitoihin.

Koulutuksen tutkintokohtainen osaaminen  koostuu viidestä eri osaamisalueesta:
1.Terveyttä edistävä terveydenhoitajatyö
2.Yksilön, perheen ja yhteisön asiakaslähtöinen terveydenhoitajatyö
3.Terveen ja turvallisen ympäristön edistäminen
4.Yhteiskunnallinen terveydenhoitajatyö
5.Terveydenhoitajatyön johtaminen ja kehittäminen

Suoritettuasi nelivuotisen terveydenhoitajakoulutuksen, valmistut sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi (AMK). Terveydenhoitajan työssä sinulta edellytetään halua ja kykyä toimia ihmisten kanssa, aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta, suvaitsevaisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn, eettiseen ja ammatilliseen päätöksentekoon sekä ohjaus- ja opetusosaamista. Terveydenhoitajana toteutat ja kehität yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja ryhmien terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntouttavaa, asiakaslähtöistä hoitotyötä ja terveydenhoitotyötä.  

 
Koulutuspaikat
20
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta
Tutkintonimike
Terveydenhoitaja (AMK)
Lisätietoja
Yliopettaja Arja Oikarinen, puh. 044 7101 242, etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Koulutukseen haetaan seuraavan kerran kevään 2019 yhteishaussa.
Valintakokeet
Tarkista valintakokeiden ajankohta valintakoesivuilta. 
Tutkinnon suoritettuasi saat valmiudet toimia terveydenhoitajan tehtävissä esimerkiksi neuvoloissa, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, kansanterveystyössä ja ikääntyneiden parissa. Voit myös työskennellä eri yhdistyksissä, järjestöissä tai vaikka projekti- ja koulutustehtävissä.  Terveydenhoitajan tutkinto antaa sinulle myös mahdollisuuden työskennellä EU-maissa ilman lisäkoulutusta. Terveydenhoitajakoulutuksessa suoritat samalla myös sairaanhoitajan pätevyyden. Ammattinimikkeita ovat mm. työterveyshoitaja, terveydenhoitaja tai kansainterveyshoitaja.