Palaa koulutushakuun

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitajakoulutuksessa ammatilliset opintosi painottuvat yksilön, yhteisön ja väestön terveyden edistämiseen. Terveydenhoitajan osaaminen perustuu laaja-alaiseen tietoperustaan, käytännön osaamiseen ja sosiaalisiin taitoihin.

Koulutuksen tutkintokohtainen osaaminen  koostuu viidestä eri osaamisalueesta:
1.Terveyttä edistävä terveydenhoitajatyö
2.Yksilön, perheen ja yhteisön asiakaslähtöinen terveydenhoitajatyö
3.Terveen ja turvallisen ympäristön edistäminen
4.Yhteiskunnallinen terveydenhoitajatyö
5.Terveydenhoitajatyön johtaminen ja kehittäminen

Suoritettuasi nelivuotisen terveydenhoitajakoulutuksen, valmistut sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi (AMK). Terveydenhoitajalta edellytetään esimerkiksi halua työskennellä ihmisten kanssa, suvaitsevaisuutta, sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valmistumisen myötä saat valmiudet toimia esimerkiksi lastenneuvolassa tai työterveyshuollossa.

 

 

 
Koulutuspaikat
20
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta
Tutkintonimike
Terveydenhoitaja (AMK)
Lisätietoja
Yliopettaja Arja Oikarinen, puh. 044 7101 242, etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019, hakulomake sulkeutuu 3.4. klo 15.
Valintakokeet

Esivalintakoe 24.4.2019

Kaikki hakijat osallistuvat valtakunnalliseen esivalintakokeeseen ilman erillistä kutsua. Esivalintakoe tehdään opetuskielellä, kokeessa voi olla muuta kielitaitoa mittaavia osioita.

Sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalalla järjestetään yksi yhteinen valtakunnallinen esivalintakoe.

Varsinainen valintakoe 4.6.2019

Esivalintakokeen perusteella osa hakukelpoisista hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen. Valintakokeeseen kutsutaan vähintään kaksinkertainen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden. Valintakoe tehdään opetuskielellä, kokeessa voi olla muuta kielitaitoa mittaavia osioita.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa valintakoe järjestetään 4.6.2019 klo 8.00 alkaen.

Lue lisää valintakokeista koulutuksen sivuilta.

Tutkinnon suoritettuasi saat valmiudet toimia terveydenhoitajan tehtävissä esimerkiksi neuvoloissa, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, kansanterveystyössä ja ikääntyneiden parissa. Voit myös työskennellä eri yhdistyksissä, järjestöissä tai vaikka projekti- ja koulutustehtävissä.  Terveydenhoitajan tutkinto antaa sinulle myös mahdollisuuden työskennellä EU-maissa ilman lisäkoulutusta. Terveydenhoitajakoulutuksessa suoritat samalla myös sairaanhoitajan pätevyyden. Ammattinimikkeita ovat mm. työterveyshoitaja, terveydenhoitaja tai kansainterveyshoitaja.