Palaa koulutushakuun

Sairaanhoitaja (AMK), Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Sairaanhoitajan työssä sinulta edellytetään halua ja kykyä toimia ihmisten kanssa, aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta, suvaitsevaisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä eettiseen ja ammatilliseen päätöksentekoon. Sairaanhoitajana toteutat ja kehität terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntouttavaa, asiakaslähtöistä hoitotyötä.

Ammattikorkeakouluopinnot rakentuvat perusopinnoista, ammattiopinnoista, ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta ja vapaasti valittavista opinnoista, joita ovat mm. kansansairauksien omahoito, teknologia-avusteinen hoitotyö, haavanhoito ja turvallisuus hoitotyössä. Suuntautumisvaihtoehdot ovat kevään 2018 yhteishaussa olevassa koulutuksessa akuutti hoitotyö, älykäs kotihoito ja vastaanotto- ja polikliininen hoitotyö.

Sairaanhoitajakoulutuksessa opinnot kattavat sairaanhoitajan työssä tarvittavan osaamisen. Opintojen aikana saat valmiudet työelämään; asiakkaan, potilaan ja perheiden kohtaamiseen, opettamiseen ja ohjaamiseen, terveyden edistämiseen ja keskeisten, näyttöön perustuvien tutkimus- ja hoitomenetelmien hallintaan sekä hoitotyössä tarvittavaan päätöksentekoon.
Koulutuspaikat
40
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Sairaanhoitaja (AMK), Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Koulutuspäällikkö Jaana Kemppainen, puh. 044 7101 213, etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019, hakulomake sulkeutuu 3.4. klo 15.
Valintakokeet
Valmistuttuasi laillistetuksi sairaanhoitajaksi voit toimia käytännön hoitotyössä sekä hoitotyön asiantuntijuutta edellyttävissä suunnittelu-, koordinointi- ja kehittämistehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla terveydenhuollossa kotimaassa ja muissa EU-maissa.

Terveydenhuoltoalan työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä hyvät ja henkilöstöstä on joillakin alueilla jopa pulaa. Työllistyminen on mahdollista myös oman yrityksen perustamisen kautta.
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote)
Kajaanin kaupunki
Kainuun ammattiopisto
Kuusamon kaupunki
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Oulun kaupunki
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yksityiset hoito- ja palvelukodit
ODL-Terveys Oy, Lääkärikeskus Materna
Suomen Terveystalo Oyj, Kajaani

The Robert Gordon University, Aberdeen, Scotland
The University of Namibia, Windhoek, Namibia
Terve Afrikka Kehitysyhteistyö ry (Kenia)
Opiskele sairaanhoitajaksi Kamkissa