Palaa koulutushakuun

Restonomi

Matkailusta on kehittynyt viimeisten vuosikymmenten aikana yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Pohjois-Suomessa matkailu kansainvälistyy ja kasvaa kovalla vauhdilla, ja ala tarvitsee osaavia tekijöitä.

Meillä voit opinnoissasi syventyä aktiviteetti- ja hyvinvointimatkailuun tai tapahtumatuotantoon. Alueen monien tapahtumien, luonnon, yritysten ja yhteisöjen kautta pääset testaamaan ja kehittämään ammattitaitoasi aidoissa yrityscaseissa ja tapahtumatuotannon tehtävissä. Matkailun koulutuksesta restonomiksi valmistuessasi sinusta on kehittynyt vastuullinen, monialaiseen yhteistyöhön kykenevä matkailualan moniosaaja. Osana koulutusta ovat myös opintomatkat. 

Koulutuksen opetuskielenä on pääasiassa suomi, mutta osa opinnoista toteutetaan englanniksi ja suoritetaan yhdessä englanninkielisen tourism-koulutuksen opiskelijoiden kanssa.


Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Restonomi (AMK), Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Yliopettaja Pasi Korhonen, puh. 044 7101 360. Opintosihteeri puh. 044 7101 148. etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen

Kevään toinen yhteishaku 18.3-1.4.2020. Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

Valintatavat ovat todistusvalinta ja valintakoe.

Lue lisää hakemisesta ja valintatavoista:
https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/

Valintakokeet

Hakukohde käyttää AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe.

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

AMK-valintakoe järjestetään 1. - 5.6.2020 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

Matkailun koulutuksessa opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Teoriassa hankittua tietotaitoa sovellat käytännössä mm. matkailutuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Opintojen aikana tutustut laajalti matkailualan yrityksiin ja niiden toimintoihin sekä pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan läpi opiskeluaikasi. Jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana on 5 viikon tutustumisjakso matkailuyrityksessä, eli pääset tutustumaan matkailun toimintaympäristöön jo aikaisessa vaiheessa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan matkailukohteet (Vuokatti, Ruka-Kuusamo, Ukkohalla, Idän Taiga, Rokua Geopark, Oulu) ja tapahtumat (esim Lost in Kainuu-seikkailukisa) tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet suorittaa opintoja myös käytännössä.

Kattavan kansainvälisen verkostomme avulla sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kartuttaa kv-osaamistasi ja kielitaitoasi opiskelijavaihdossa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ulkomailla (Saksa tai Puola, opiskelukieli englanti).
Valmistuttuasi voit työskennellä vaikkapa ohjelmapalvelujen vetäjänä, safarioppaana, vastaanottovirkailijana, myyntiedustajana, markkinointi- tai tapahtuma-assistenttina. Työuran edetessä nimikkeesi voi olla esim. vuoropäällikkö, projektipäällikkö, rinnevastaava, tapahtumakoordinaattori tai -tuottaja, kongressisihteeri, myyntipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, tuotepäällikkö tai tuotekehittäjä. Tai voit toimia itsenäisenä matkailualan yrittäjänä.
Matin tarina
Liikunnanohjaajakoulutuksen ja restonomin opinnot