Palaa koulutushakuun

Restonomi

Matkailu on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Suomessa ja ulkomailla matkailu kansainvälistyy ja kasvaa kovalla vauhdilla, ja ala tarvitsee osaavia asiantuntijoita ja esimiehiä. Meillä on tässä koulun lähellä Vuokatti, Ukkohalla, Paljakka, Wild Taiga, Suomussalmi, Hossa, Oulujärvi ja koko Arctic Lakeland!

Meillä voit opinnoissasi syventyä aktiviteettimatkailuun tai tapahtumatuotantoon. Tarjoamme tätä kombinaatiota ainoana Suomessa. Lisäksi juuri uusittu opetussuunnitelmamme antaa sinulle valinnan mahdollisuuksia itse päättää opinnoistasi, mikä sinua eniten kiinnostaa. Matkailun koulutuksen opiskelijat ovat tutkitusti (AVOP2019) tyytyväisimpiä opiskelijoita koko KAMK:ssa.

Koulutuksen opetuskielenä on pääasiassa suomi, mutta osa opinnoista toteutetaan englanniksi ja suoritetaan yhdessä englanninkielisen tourism-koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Tämä valmistaa sinua työelämään ja myös esimiehenä ja yrittäjänä toimimiseen.


Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Restonomi (AMK), Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Koulutusvastaava Anne Määttä, puh. 044 7101 400, anne.maatta(at)kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen

Haku syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen kevään toisessa yhteishaussa 17.3. - 31.3.2021.

Valintakokeet
Tiedot valintakokeesta päivitetään myöhemmin.
Matkailun koulutuksessa opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Teoriassa hankittua tietotaitoa sovellat käytännössä mm. matkailutuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Opintojen aikana tutustut laajalti matkailualan yrityksiin ja niiden toimintoihin sekä pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan läpi opiskeluaikasi. Jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana on 5 viikon tutustumisjakso matkailuyrityksessä, eli pääset tutustumaan matkailun toimintaympäristöön jo aikaisessa vaiheessa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan matkailukohteet (Vuokatti, Ruka-Kuusamo, Ukkohalla, Idän Taiga, Rokua Geopark, Oulu) ja tapahtumat (esim Lost in Kainuu-seikkailukisa) tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet suorittaa opintoja myös käytännössä.

Kattavan kansainvälisen verkostomme avulla sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kartuttaa kv-osaamistasi ja kielitaitoasi opiskelijavaihdossa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ulkomailla (Saksa tai Puola, opiskelukieli englanti).
Valmistuttuasi voit työskennellä vaikkapa ohjelmapalvelujen vetäjänä, safarioppaana, vastaanottovirkailijana, myyntiedustajana, markkinointi- tai tapahtuma-assistenttina. Työuran edetessä nimikkeesi voi olla esim. vuoropäällikkö, projektipäällikkö, rinnevastaava, tapahtumakoordinaattori tai -tuottaja, kongressisihteeri, myyntipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, tuotepäällikkö tai tuotekehittäjä. Tai voit toimia itsenäisenä matkailualan yrittäjänä.
Matin tarina
Liikunnanohjaajakoulutuksen ja restonomin opinnot