Palaa koulutushakuun

Restonomi, haussa keväällä 2024

Matkailu on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Suomessa ja ulkomailla matkailu kansainvälistyy ja kasvaa kovalla vauhdilla ja ala tarvitsee osaavia asiantuntijoita ja esimiehiä. Opintojen aikana tutustut monenlaisiin matkailualan yrityksiin ja pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Lähistöltä löytyvät mm. Vuokatti, Ukkohalla, Paljakka, Wild Taiga, Hossa, Oulujärvi ja koko Arctic Lakeland! 

Opetussuunnitelmamme antaa sinulle mahdollisuuden päättää itse opinnoistasi ja valita suuntautumisesi monista vaihtoehdoista. Restonomin opinnoissasi voit syventyä esimerkiksi tapahtumatuotantoon tai vaikkapa yhdessä englanninkielisen tourism-koulutuksen opiskelijoiden kanssa kasvattaa Hospitality Management- osaamistasi.

Opintosi meillä valmistavat sinua työelämän haasteisiin ja myös esimiehenä tai yrittäjänä toimimiseen. Koulutuksessamme on monia ovia avattavaksi ja KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat ovia myös maailmalle. 

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Restonomi (AMK), Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Heli Kurkko, puh. 040 653 2115, heli.kurkko(at)kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään toinen yhteishaku 2024.

Valintakokeet
Lisätietoja valintaperusteista ja valintakokeista löytyy Opintopolku -palvelusta.

Lue lisää valintaperusteista ja valintakokeista
Matkailun koulutuksessa opiskelet asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista tuotekehitys- ja markkinointiosaamista sekä opettelet tuntemaan eri kulttuureja kansainvälistä matkailua varten. Teoriassa hankittua tietotaitoa sovellat käytännössä mm. matkailutuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Opintojen aikana tutustut laajalti matkailualan yrityksiin ja niiden toimintoihin sekä pääset tekemään yhteistyötä heidän kanssaan läpi opiskeluaikasi. Jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana on 5 viikon tutustumisjakso matkailuyrityksessä, eli pääset tutustumaan matkailun toimintaympäristöön jo aikaisessa vaiheessa.

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan matkailukohteet (Vuokatti, Ruka-Kuusamo, Ukkohalla, Idän Taiga, Rokua Geopark, Oulu) ja tapahtumat (esim Lost in Kainuu-seikkailukisa) tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet suorittaa opintoja myös käytännössä.

Kattavan kansainvälisen verkostomme avulla sinulla on erinomaiset mahdollisuudet kartuttaa kv-osaamistasi ja kielitaitoasi opiskelijavaihdossa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ulkomailla (Saksa, opiskelukieli englanti).
Valmistuttuasi voit työskennellä vaikkapa ohjelmapalvelujen vetäjänä, safarioppaana, vastaanottovirkailijana, myyntiedustajana, markkinointi- tai tapahtuma-assistenttina. Työuran edetessä nimikkeesi voi olla esim. vuoropäällikkö, projektipäällikkö, rinnevastaava, tapahtumakoordinaattori tai -tuottaja, kongressisihteeri, myyntipäällikkö, asiakaspalvelupäällikkö, tuotepäällikkö tai tuotekehittäjä. Tai voit toimia itsenäisenä matkailualan yrittäjänä.
Restonomikoulutuksen esittely
Matkailun uratarina