Palaa koulutushakuun

Liikunnanohjaaja

Opiskellessasi liikunnanohjaajaksi (AMK) Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta tulee liikunta-alan asiantuntija erilaisiin koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Kykenet vastaamaan liikunta-aktiivisuuden edistämisen haasteisiin unohtamatta rooliasi elämysten tuottajana. Meillä on tässä koulun lähellä koko Suomen liikunnan sydän: Vuokatti! Vuokatti on läsnä opetuksessamme ja meillä törmäät moneen alojensa huippu-urheilijaan. Tässä lähellä sijaitsevat myös Ukkohalla, Paljakka, Wild Taiga, Suomussalmi, Hossa, Oulujärvi ja koko Arctic Lakeland!

Lue lisää koulutuksemme omilta sivuilta

Liikunnan koulutuksessa opit hyödyntämään liikunta- ja hyvinvointiteknologiaa sekä toimimaan älykkäissä liikuntaympäristöissä, mikä tarkoittaa digitaalisuuden yhdistämistä perinteiseen liikuntaan ja urheiluun. Olemme erityisen ylpeitä, että exergaming on keksitty meillä täällä KAMK:ssa. Tutustu exergamingiin CSE Entertainment'n verkkosivuilla.  

Olemme myös tiiviissä yhteistyössä järjestämässä liikunnan suurtapahtumia kuten EYOF2021 (nuorten talviolympialaiset).
Lue lisää EYOF20201 -tapahtumasta.

Meillä elät ja hengität liikuntaa!

Valmennuksen lisäksi digitaalinen oppimateriaali ja työelämää vastaava oppimisympäristö valmistavat sinua uudenlaiseen, monimuotoiseen työelämään. Tule ja opi johtamaan itseäsi, me autamme.

 

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Liikunnanohjaaja (AMK), Liikunnan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Koulutusvastaava Kari Partanen, puh. 044 710 1031, kari.partanen(at)kamk.fi
Opiskelu
päiväopiskeluna
Hakeminen

Kevään toinen yhteishaku 16.3.-30.3.2022

Valintakokeet
Lisätietoja valintaperusteista ja valintakokeista löytyy Opintopolku -palvelusta.

Lue lisää valintaperusteista ja valintakokeista

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa ovat Kainuun Liikunta, Vuokatin Urheiluopisto ja Jyväskylän yliopisto. Kansainvälisyys on tärkeä osa opintoja ja osa opinnoista suoritetaankin yhdessä englanninkielisen Bachelor's Degree in Sports and Leisure Management -koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Käytännön kielitaidon kehittäminen sujuu luonnostaan, kun noin puolet englanninkielisen koulutuksen opiskelijoista on ulkomaalaisia, ja koulutuksessa opiskelevat myös KAMKiin tulevat liikunnan vaihto-opiskelijat.

Lue lisää englanninkielisesta Bachelor's Degree in Sports and Leisure Management -koulutuksesta

Sinulla on myös hyvät mahdollisuudet lähteä kansainväliseen opiskelijavaihtoon opintojen aikana. Meillä on yhteistyökumppaneita mm. Yhdysvalloissa, Turkissa, Japanissa, Ruotsissa ja Itävallassa. Moni opiskelija suorittaa myös opintoihin kuuluvan harjoittelun ulkomailla erilaisissa kohteissa.

Lue lisää kansainvälisyydestä

Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella sinulla on käytössäsi erilaisia liikuntaympäristöjä kuten esimerkiksi liikuntatila Kunnon syke (kuntosali, kiipeilyseinä, musiikkiliikuntatila, kunnon testaus) sekä liikuntasali.

Kajaanin ammattikorkeakoulun yhtenäinen kampus sijaitsee Vimpelinlaakson alueella, kävelymatkan päässä Kajaanin keskustasta. Kampuksen välittömästä läheisyydestä löydät myös erinomaiset liikuntamahdollisuudet, kivenheiton päässä ovat pallohalli, tennishalli, jäähalli, pururata / hiihtolatu, yleisurheilukenttä sekä ulkojäät. 

Liikunnanohjaajakoulutuksessa harjoittelet liikuntataitojen ohjaamista, toimit henkilökohtaisena kunto- ja ravintovalmentajana sekä toteutat erilaisia projekteja ja liikuntatapahtumia. Liikuntateknologia ja elämykselliset aktiviteetit tulevat tutuiksi koulutuksen aikana. Liiketoimintaosaaminen on keskeinen teema ja opinnoissa voit syventyä yrittäjyyteen. Yrittäjyyttä voit harjoitella jo opintojen aikana osallistumalla NY Start Up -yrittäjyysohjelmaan.

Liikuntapalvelut: hyvinvointivalmennus sekä  työhyvinvointi ja lasten sekä nuorten liikunta on yksi mahdollinen syventävä opintokokonaisuus. Liikunnan koulutus tekee yhteistyötä mm. matkailun koulutuksen kanssa, mikä luo mahdollisuuden syventyä Adventure tai Wellbeing tourismiin. Kansainvälisyyttä pääset kehittämään opiskelemalla tai tekemällä harjoittelua ulkomailla. Opintoihin sisältyy kaksi harjoittelujaksoa työelämässä sekä opinnäytetyö, jossa sovellat osaamistasi.  

Elämykselliset aktiviteetit
Liikunnan koulutus muodostaa yhdessä matkailun koulutuksen kanssa aktiviteettimatkailu-osaamisalueen. Se on valtakunnallisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Osaamisalueen vahvuusala on elämykselliset aktiviteetit, mikä tarkoittaa elämyksellisten ja liiketaloudellisesti kannattavien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

KAMKin liikunnanohjaajakoulutus
Liikunnanohjaajaksi