Etusivu / fi / Hakijalle / Hakeminen / Valintakokeet

Valintakokeet KAMK:ssa

Digitaalinen AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen sähköinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään kevään 2020 yhteishaussa aikavälillä 1. - 5.6.2020. Valintakoekutsuja ei lähetetä. Kaikki viisi valintakoepäivää eivät välttämättä ole käytössä kaikissa ammattikorkeakouluissa.

Jos todistuksesta lasketut pisteesi eivät riitä todistusvalinnassa valituksi tulemiseen tai sinulla ei ole todistusvalinnassa huomioitavaa toisen asteen tutkintoa, sinun täytyy osallistua AMK-valintakokeeseen ja voit tulla sitä kautta valituksi. Jos tulet valituksi ensimmäiseen hakutoiveeseesi todistusvalinnassa, voit ottaa heti opiskelupaikan vastaan eikä sinun tarvitse osallistua AMK-valintakokeeseen tai erillisiin valintakokeisiin.

Hakija tuo mukanaan kannettavan tietokoneen, jolla hän tekee AMK-valintakokeen. Hakija tekee AMK-valintakokeen yhdellä suorituskerralla riippumatta siitä, kuinka monta osiota hänen valintakokeeseensa sisältyy. 

Tarkista, onko hakukohteenasi oleva koulutus mukana AMK-valintakokeessa vai onko koulutuksessa käytössä erillinen valintakoe. Tarkista erityisesti aikataulut ja valintakoepaikka ennen valintakoetilaisuutta. Kulttuurialalla ja englanninkielisessä koulutuksessa ei käytetä valtakunnallista AMK-valintakoetta.

Valintakokeet englanninkieliseen koulutukseen

Englanninkielisen koulutuksen valintakokeet järjestetään eri tavalla ja eri aikaan kuin suomenkielisen koulutuksen valintakokeet. Lue lisää englanninkielisten koulutusten valintakokeista englanninkielisiltä sivuiltamme. 

Valmistaudu AMK-valintakokeeseen

Valmistaudu AMK-valintakokeeseen perehtymällä valmistautumisohjeisiin, laitteistovaatimuksiin, valintakokeen aikatauluihin, valintakokeen osioihin ja sisältöön yms. tarkempiin tietoihin osoitteessa www.ammattikorkeakouluun.fi seuraavasta linkistä: https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/

 Jos myöhästyt valintakokeesta, olet väärässä paikassa tai paikalla väärään aikaan, sinulla ei ole mukana kannettavaa tietokonetta tai sinulla ei ole mukana virallista ja voimassa olevaan henkilöllisyystodistusta, et voi osallistua suorittamaan valintakoetta. 

Ota valintakokeeseen mukaan:

  • voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus (pakollinen)
  • kannettava tietokone ja virtajohto (tietokone pakollinen)
  • halutessasi langallinen hiiri (langattomia laitteita ei voi tuoda valintakoetilaan)
  • kynä ja
  • tunniste, jonka linkki toimitetaan hakulomakkeen yhteystietojen perusteella hakijoille ennen valintakoetta

Jätä kotiin kaikki muut langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntävät laitteet,  esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttävät:
-älykellot
-aktiivisuusrannekkeet
-hiiret
-näppäimistöt yms.

Tekniikan alan valintakokeeseen valmentava kurssi

Kajaanin ammattikorkeakoulussa järjestetään tekniikan alan valintakokeeseen valmentava kurssi 18.3. - 20.5.2020. Kurssin kesto on noin 30 tuntia ja se on osallistujille ilmainen. Kurssista saa 1 opintopisteen KAMKin vapaasti valittaviin opintoihin. Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja täällä.

Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja täällä.

Yksilöllisten järjestelyjen hakeminen valintakokeeseen

Jos hakija tarvitsee vamman, sairauden, lukihäiriön tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa, hänen tulee tehdä kirjallinen valintakokeen yksityisen järjestelyn pyyntö, johon tulee liittää mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta tai esim. lukihäiriöstä. Hakijan tulee huomioida myös mahdolliset hakukohteiden omat tarkemmat ohjeet.

Päätös valintakokeen yksityisistä järjestelyistä on hakukohdekohtainen, ja päätös on voimassa vain määrättynä valintakoepäivänä.

Yksityisten järjestelyjen pyyntölomake ja lisätietoja

Kajaanin kartta

Tutustu karttaan