Etusivu / fi / Hakijalle / Avoin AMK

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot soveltuvat sinulle, joka

  • haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista
  • suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin
  • haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
  • etsit omaa alaasi
  • olet vailla opiskelupaikkaa tai
  • opiskelet harrastusluonteisesti.

Tutustu KAMKin avoimen amk:n tarjontaan koulutuskalenterissa

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa

Mitä voi opiskella avoimessa?
Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Voit opiskella esimerkiksi Sinua kiinnostavan opintojakson, suorittaa täydennyskoulutuksen tai räätälöidyn koulutuksen erillistarjonnasta tai aloittaa tutkintoon johtavan koulutuksen opinnot avoimen AMK:n polkuopiskelijana. 
Kenelle avoimet opinnot sopivat?
Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot toteutetaan joko monimuoto-opetuksena, tai opetusta voi olla päivisin, iltaisin, viikonloppuisin, sekä verkko-opintoina, joten ne soveltuvat hyvin esim. yrittäjille ja yritysten henkilöstölle, julkishallinnon alalla toimiville, opiskelijoille ja kaikille itsensä kehittämisestä ja oman osaamistasonsa lisäämisestä kiinnostuneille. 

Tutustu tutkintokoululutusten opetussuunnitelmiin, joista löytyvät opintojaksojen tarkemmat kuvaukset. Tutkinto-opetukseen integroitujen opintojen aikataulut voit kysyä avoimen AMK:n toimistosta. Erillistarjonnan ja verkko-opetustarjonnan löydät koulutustarjottimeltamme. 
 
Miten ja missä opiskellaan?
Avoimen AMK:n opinnot järjestetään tutkinto-opetuksen ryhmien mukana vapailla opiskelijapaikoilla, verkko-opintoina tai erillistarjonnassa omina ryhminään. Opinnoista voit itse valita ne aihealueet, jotka parhaiten palvelevat tavoitteitasi. Huomioi, että joissakin opintojaksoissa voi olla edeltävyysehtoja, eli osallistujalla täytyy olla suoritettuna jokin aikaisempi opintojakso. 

Avoin AMK -opetus tarjoaa Sinulle käytännönläheisen ja joustavan polun opiskella myös kohti tutkintoa, esimerkiksi polkuopiskelijana, jolloin opiskelet muiden tutkinto-opiskelijoiden mukana koko vuoden ajan. Halutessasi voit edetä opinnoissasi omaa tahtia esim. työn ohessa, suorittaen yksittäisiä opintojaksoja tai isompia kokonaisuuksia. Avoimen AMK:n kautta Sinulla on myös mahdollisuus tutustua amk-opintoihin tai tiettyyn alaan ennen tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Opinnot valmentavat myös mahdollisiin valintakokeisiin. 

Koko tutkintoa ei avoimessa AMK:ssa voi suorittaa. Opintoja voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi.
Avoimen AMK:n opintojaksot ovat AMK-tutkintojen ja ylempien AMK-tutkintojen opetussuunnitelmien mukaisia, ja niiden suorittamisesta saat todistuksen.
 
Paljonko opiskelu maksaa?

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa maksaa 15 euroa / op. Maksukatto on 250 euroa / lukuvuosi (max. 60 op). Maksua voi käyttää 1 - 30 op:n verran opinnäytetyön ohjaukseen. Harjoittelun suoritaminen avoimen ammattikorkeakoulun kautta maksaa 200 euroa.

Jos olet työtön tai lomautettu opinnot ovat silloin maksuttomia (ei koske opinnäytetyötä eikä harjoittelua). Todistus työttömyydestä tai lomautuksesta tulee esittää opintojen alkaessa.

Avoimen AMK:n opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea. Mahdollinen oikeus työttömyysetuudella opiskeluun opiskelijan tulee selvittää itse lähimmästä TE-toimistosta, ammattiliitosta tai KELA:lta. Sinun kannattaa myös selvittää mahdollisuutesi saada Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukea. Lisätietoja siitä löydät täältä: www.tyollisyysrahasto.fi

 
Miten ilmoittaudutaan?
Opintojaksoille ilmoittaudutaan koulutuskalenterin kautta tai sähköpostilla osoitteeseen: avoinamk(at)kamk.fi. Mikäli et löytänyt etsimääsi opintojaksoa koulutuskalenterista, niin täytäthän ilmoittautumislomakkeen tästä. Verkko-opintoihin voi ilmoittautua jatkuvasti, monimuoto- ja lähiopetusmuotoisiin kursseihin ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Opiskelijat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua viikkoa ennen koulutuksen alkamista ilman kustannuksia. Myöhemmin tapahtuneista perumisista perimme kurssimaksun 50%-a, ellei peruuntuminen ole aiheutunut sairastumisesta ja siitä ei ole esittää lääkärintodistusta.

Tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n kautta

Avoimen AMK:n polkuopintojen kautta on mahdollista aloittaa opiskelu kohti tutkintoa. Opinnot ovat tavoitteellisia ja niitä ohjataan, joten saat hyvän alun tutkinto-opintoihin.
Avoimen AMK:n kautta suoritetut opinnot tuottavat hakukelpoisuuden, kun opintoja on suoritettu 60 opintopistettä (AMK-tutkinnoissa) tai 15 - 30 opintopistettä (YAMK-tutkinnoissa). Opintoja avoimessa AMK:ssa voi suorittaa polkuopintoina tai kooten opinnot yksittäisistä opintojaksoista.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Avoimen AMK:n asioissa Sinua palvelevat:  

Koulutussuunnittelija Jaana Tolonen
Konetekniikan koulutus
Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus
p. 044 710 1631
jaana.tolonen@kamk.fi
Koulutussuunnittelija Elina Kiviaho
Sosiaali- ja terveysala
puh. 040 1904 988
elina.kiviaho@kamk.fi


Koulutuksen kehittäjä Hannele Siipola
Liiketalouden koulutus
Matkailuala
Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus
puh. 044 710 1120
hannele.siipola@kamk.fi
Pidätämme oikeuden muutoksiin.