Etusivu / fi / Hakijalle / Avoin AMK

Avoin ammattikorkeakoulu

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot soveltuvat sinulle, joka

  • haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamistasi
  • suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin
  • haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
  • etsit omaa alaasi
  • olet vailla opiskelupaikkaa tai
  • opiskelet harrastusluonteisesti.

Lue lisää avoimesta amk:sta Opintopolussa.

Lue lisää avoimen amk:n opinnoista ja opiskelusta.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Voit opiskella esimerkiksi Sinua kiinnostavan opintojakson, suorittaa täydennyskoulutuksen tai räätälöidyn koulutuksen erillistarjonnasta tai aloittaa tutkintoon johtavan koulutuksen opinnot avoimen AMK:n polkuopiskelijana.

Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena, opetusta voi olla päivisin, iltaisin, viikonloppuisin, verkko-opintoina jne. Opinnot soveltuvat hyvin esim. yrittäjille ja yritysten henkilöstölle, julkishallinnon alalla toimiville, opiskelijoille ja kaikille itsensä kehittämisestä ja oman osaamistasonsa lisäämisestä kiinnostuneille. 

Opintojaksojen hinnat riippuvat niiden laajuudesta: 1 opintopiste maksaa osallistujalle 15 €. Käytössämme on myös vuosimaksu 250 € maksukatto, jonka maksamalla voit suorittaa enintään 60 opintopistettä kalenterivuoden aikana. Kurssimaksuista ei myönnetä erillisiä alennuksia.

Avoimen AMK:n opintojaksot ovat AMK-tutkintojen ja ylempien AMK-tutkintojen opetussuunnitelmien mukaisia, ja niiden suorittamisesta saat todistuksen.

 

Tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n polkuopintojen kautta  

Avoimen AMK:n polkuopintojen kautta on mahdollista aloittaa opiskelu kohti tutkintoa. Opinnot ovat tavoitteellisia ja niitä ohjataan, joten saat hyvän alun tutkinto-opintoihin.

Polkuopintoihin on oma hakuprosessi ja polkuopiskelija sitoutuu ensin suorittamaan avoimen AMK:n polkuopinnoissa 60 opintopistettä (noin vuoden opinnot) tai 15 - 30 opintopistettä YAMK-opintoja. YAMK-hakukelpoisuuden on kuitenkin täytyttävä siinä vaiheessa, kun riittävä opintopistemäärä on suoritettu ja avoimen amk:n opiskelija hakee tutkinto-opiskelijaksi.

Hakuohjeet ja lisätietoja löytyy AIKOPAn sivuilta: http://aikopa.fi/fi/Koulutukset/Avoin-ammattikorkeakoulu/Avoimen-AMKn-polkuopinnot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Avoimen AMK:n asioissa Sinua palvelevat:

Suunnittelija Tuula Rajander
puh. 044 710 1518
tuula.rajander@aikopa.fi

Koulutussihteeri Tiina Silvennoinen
puh. 044 710 1124
tiina.silvennoinen@aikopa.fi

Suunnittelija Hannu Tikkanen
puh. 044 710 1631
hannu.tikkanen@aikopa.fi

Suunnittelija Anu Piirainen
puh. 044 710 1395
anu.piirainen@aikopa.fi