KAMK2016-sairaanhoitaja_tausta_banneri.jpgEtusivu>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja>Sairaanhoitaja

Sairaanhoitajakoulutus

Valmistut sairaanhoitajaksi (AMK). Sairaanhoitajan työssä sinulta edellytetään halua ja kykyä toimia ihmisten kanssa, aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta, suvaitsevaisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä eettiseen ja ammatilliseen päätöksentekoon. Sairaanhoitajana toteutat ja kehität terveyttä edistävää ja ylläpitävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntouttavaa, asiakaslähtöistä hoitotyötä.

Ammattikorkeakouluopinnot rakentuvat perusopinnoista, ammattiopinnoista, ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta ja vapaasti valittavista opinnoista, joita ovat mm. kansansairauksien omahoito, teknologia-avusteinen hoitotyö, haavanhoito ja turvallisuus hoitotyössä. Suuntautumisvaihtoehdot ovat kevään 2018 yhteishaussa olevassa koulutuksessa akuutti hoitotyö, älykäs kotihoito ja vastaanotto- ja polikliininen hoitotyö.

Sairaanhoitajakoulutuksessa opinnot kattavat sairaanhoitajan työssä tarvittavan osaamisen. Opintojen aikana saat valmiudet työelämään; asiakkaan, potilaan ja perheiden kohtaamiseen, opettamiseen ja ohjaamiseen, terveyden edistämiseen ja keskeisten, näyttöön perustuvien tutkimus- ja hoitomenetelmien hallintaan sekä hoitotyössä tarvittavaan päätöksentekoon.

 

Sijoittuminen työelämään

Valmistuttuasi laillistetuksi sairaanhoitajaksi voit toimia käytännön hoitotyössä sekä hoitotyön asiantuntijuutta edellyttävissä suunnittelu- koordinointi- ja kehittämistehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla terveydenhuollossa kotimaassa ja muissa EU-maissa.

Terveydenhuoltoalan työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä hyvät ja henkilöstöstä on joillakin alueilla jopa pulaa. Työllistyminen on mahdollista myös oman yrityksen perustamisen kautta.

 

 

Tutustu sairaanhoitajan työhön ja katso Kainuun Soten video.

 

Lisätietoja

Koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Jaana Kemppainen
puh. 044 7101 213
Sähköposti on muotoa:
etunimi.sukunimi@kamk.fi

Hakemisesta ja opiskelijavalinnoista:
KAMK Hakijapalvelut
puh. 044 7101 648, 044 7101 229
hakijapalvelut(at)kamk.fi

Opiskelijatarinoita
SH-opiskelijat_snip.JPG