Palaa koulutushakuun

Sairaanhoitaja

Onko ihmisten terveys ja hyvinvointi lähellä sinun sydäntäsi. Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija, jonka tehtävänä on potilaiden hoitaminen ja alan kehittäminen. Koulutuksessa opiskelet monipuolisesti kliinistä osaamista, vuorovaikutustaitoja ja kehittämisosaamista. Teknologialla on tulevaisuudessa yhä suurempi rooli myös hoitoalalla. KAMKissa perinteisten hoitotyön opintojen tukena hyödynnät esimerkiksi virtuaalista todellisuutta ja robotiikkaa.

Opinnoissa vuorottelevat teoriaopiskelu ja ohjattu harjoittelu. Opintojen loppuvaiheessa voit syventää osaamistasi vaihtoehtoisissa ammattiopinnoissa valitsemalla joko akuutin hoitotyön, mielenterveystyön, kansansairauksien sähköisen omahoidon sekä vastaanotto- ja polikliinisen hoitotyön opinnot. Vaihtoehtona on myös syventää osaamista yrittäjyydestä liiketoimintaopinnoissa.

Sairaanhoitajan työssä sinulta edellytetään halua ja kykyä toimia ihmisten kanssa, oma-aloitteisuutta, suvaitsevaisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Opintojen aikana saat valmiudet potilaan ja perheiden kohtaamiseen, hoidon suunnitteluun, terveyden edistämiseen sekä hoitotyössä tarvittavaan päätöksentekoon.

 

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Sairaanhoitaja (AMK), Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Riitta Sievänen, puh. 044 7101 262, riitta.sievanen(at)kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään toinen yhteishaku 18.3-1.4.2020. Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

Valintatavat ovat todistusvalinta ja valintakoe.

Lue lisää hakemisesta ja valintatavoista
Valintakokeet

Hakukohde käyttää AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe.

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

AMK-valintakoe järjestetään 1. - 5.6.2020 välisenä aikana ja osallistut kokeeseen yhtenä päivänä.

Valmistuttuasi laillistetuksi sairaanhoitajaksi voit toimia käytännön hoitotyössä sekä hoitotyön asiantuntijuutta edellyttävissä suunnittelu-, koordinointi- ja kehittämistehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla terveydenhuollossa kotimaassa ja muissa EU-maissa.

Terveydenhuoltoalan työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä hyvät ja henkilöstöstä on joillakin alueilla jopa pulaa. Työllistyminen on mahdollista myös oman yrityksen perustamisen kautta.
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote)
Kajaanin kaupunki
Kainuun ammattiopisto
Kuusamon kaupunki
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Oulun kaupunki
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yksityiset hoito- ja palvelukodit
ODL-Terveys Oy, Lääkärikeskus Materna
Suomen Terveystalo Oyj, Kajaani

The Robert Gordon University, Aberdeen, Scotland
The University of Namibia, Windhoek, Namibia
Terve Afrikka Kehitysyhteistyö ry (Kenia)
Opiskele sairaanhoitajaksi KAMKissa
Tulevaisuuden sairaanhoitajat KAMKista!