Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ja Lapin AMK lisäävät yhteistyötä

Uutisarkisto

Kajaanin ja Lapin AMK lisäävät yhteistyötä

24.1.2017 15.37

Ammattikorkeakoulujen johtoryhmien antoisan seminaarin myötä uudet yhteistyön ja työnjaon mahdollisuudet kirkastuivat monilta osin.

Viime viikolla järjestetyn tapaamisen tarkoituksena oli hakea toiminnallista synergiaa ja sopia jatkokehittelyyn vietävistä toimintakokonaisuuksista. Taustalla on myös yhteisen tavoitetilan kirkastaminen OKM:n kanssa tehtäviä tulossopimuksia varten. Työnjako mahdollistaa kummankin ammattikorkeakoulun entistä paremman profiloitumisen omien strategioidensa mukaisesti.

Kajaanin ja Lapin AMKeilla on jo vanhastaan tehty laajaa yhteistyötä muun muassa kaivosalan koulutuksessa, jossa toimii yhteinen ROKK-Academy. Nyt haetaan tapoja tiivistää yhteistyötä rakennustekniikan insinöörikoulutuksessa, jossa Lapin AMKin on mahdollista ottaa enemmän vastuuta myös Kajaanissa järjestettävän koulutuksen osalta.

Hyvinvointialoilla on kummallakin ammattikorkeakoululla erityisosaamista, jota halutaan jatkossa saattaa vastavuoroisesti osaksi kummankin sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuksia.

Myös matkailualalla on valmisteilla saman tyyppistä yhteistyötä erityisesti aktiivimatkailun osaamisessa. Liiketalouden ja kulttuurin aloilla yhteistyömahdollisuuksien hahmottelu käynnistyi tästä tapaamisesta.

Virtuaalikampusten toimintaa ja kesäopintojen järjestämistä kehitetään niin ikään jatkossa yhdessä.

Johtoryhmät tapaavat jatkossa noin puolen vuoden välein. Seuraava yhteinen seminaari järjestetään syyskuun puolessa välissä, jolloin tarkistetaan miten yhteistyöhankkeet ovat edenneet ja miten niitä viedään edelleen eteenpäin.

 

Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Turo Kilpeläinen, rehtori
p. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi