KAMK_kirjaimet.jpg

Etusivu>Esittely>Ajankohtaista>AMK-päivät tuovat merkittävän asiantuntijajoukon Kajaaniin
10.5.2017 17:53

AMK-päivät tuovat merkittävän asiantuntijajoukon Kajaaniin

AMK_logo_valkoinen_paikka.png

Valtakunnallisten AMK-päivien tiedotustilaisuus järjestettiin ti 9.5.2017 Kajaanin Ammattikorkeakoulun Taito 1 -neuvottelutilassa. Paikalla olivat median lisäksi tapahtumaa koordinoivan Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n toiminnanjohtaja Riitta Rissanen (etäyhteyden kautta) opiskelijakunta KAMOn puheenjohtaja Teemu Turunen ja tapahtumasta vastaava koordinaattori Anastasia McAvennie

Valtakunnalliset AMK-päivät järjestetään ensi viikolla ensimmäistä kertaa Kajaanissa 17.-18.5.2017. Tapahtumapaikkana on Kajaanin kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä. Tänä vuonna Kajaanissa on teemana Osaava opiskelija – Muuttuva maailma. Teeman mukaan ohjelmissa korostuvat kirjaimellisesti opiskelijan osaaminen ja hyvinvointi. AMK-päivät –tapahtumana on jokavuotinen traditio AMK-kentän tapahtumissa. Tapahtuman juuret juontuvat pitkälle ammattikorkeakoulukentän syntyyn saakka, sillä AMK-päivät järjestetään nyt jo 21:nnen kerran.

”Olemme rakentaneet jokaisen AMK-päivien yhteyteen ajankohtaista ja teemaan liittyvää ohjelmaa. Sellaista, joka puhututtaa korkeakoulukentän toimijoita opiskelijoista asiantuntijoihin. Kajaaniin saimme tänä vuonna puhujiksi upean joukon näitä asiantuntijoita ja joista voidaan mainita mm. opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Opetusministeri ehtii työkiireiltään puhumaan suomalaisesta korkeakoulutuksesta ja uudistuvasta työelämästä.” kertoo Arene ry:n toiminnanjohtaja Riitta Rissanen tiedostustilaisuudessa. Opetusministeri saapuu Kajaaniin keskiviikkona ja esiintyy heti päivien avajaisiksi.

Tapahtumaan on kutsuttu vierailevien puhujien joukkoon myös OKM:n kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ”Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen ja kansallinen visiotyö”. Konsultti Henrik Suikkanen Demos Oy:ltä ”Skenaarioita työn tulevaisuudesta”. Toimitusjohtaja Veikko Halonen Vuokatin Urheiluopistolta ”Työelämäkumppanuuksia; oppilaitosten ja työnantajien yhteinen auvoinen elämä”. Johtaja Riikka Heikinheimo Elinkeinoelämän keskusliitosta ”Elinkeinoelämän odotukset korkeakouluopiskelijoille”. Paneelikeskusteluja on kaksi ja niistä keskiviikkona kuullaan ensimmäisenä ”Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa” – Suomi menestyy osaamisella, jossa moderaattorina toimii KAMKin rehtori Turo Kilpeläinen ja paneelisteina Sture Fjäder (Akavan pj), Antti Palola (STTKn pj), Emma Koskimaa (STTK-opiskelijoiden pj) ja Henna Pursiainen (Akavan opiskelijoiden pj). Toisena paneelikeskustelun aiheena on ”Duaalimallin tulevaisuus”. Tässä moderaattorina toimii HUMAKin rehtori Tapio Huttula ja paneelisteina Anita Lehikoinen (kansliapäällikkö), Veli-Pekka Laukkanen (kehitysjohtaja, kuntayhtymän varajohtaja, ent. KAMKin YAMK-opiskelija), Jari Tolonen (Kajaanin kaupunginjohtaja) ja Tapio Varmola (Arenen hallituksen pj, rehtori SeAMK). 

Työpajat järjestetään rinnakkaissessioina keskiviikkona ja torstaina. Näissä aiheet koostuvat myös koko tapahtuman pääteemaan liittyvänä, joista mm. Harto Pönkä vetää ”Tulevaisuuden viestintävälineet” –työpajaa ja Ville Tolvanen ”Itsensä brändääminen – Mitä jokaisen opiskelijan tulisi osata henkilöbrändäyksestä”. Päivien aikana on yhteensä 25 erilaista työpajaa. Päiville osallistujat ovat valinneet oman kiinnostuksensa mukaan yhden työpajan molempina päivinä. ”Verrattuna viime vuosien AMK-päiviin, Kajaanissa on tarjolla todella laaja työpajatarjonta, jossa on huomioitu kaikki AMK-sektorin kohderyhmät.” kertoo tapahtuman koordinaattorina toimiva Anastasia McAvennie

Tiedotustilaisuudessa KAMOn toiminnanjohtaja Teemu Turunen ja rehtori Turo Kilpeläinen korostivat opiskelijoiden osaamisen merkitystä sekä opiskelijahyvinvoinnin näkyvyyttä. ”Olemme esimerkiksi koko tapahtuman toteutuksen tehneet yhteistyössä monialaisesti KAMKin opiskelijoiden kanssa. Myös opiskelijoiden oma ohjelma hyvinvoinnin näkökulmasta merkityksenä korostuu. Tätä varten on hyvä tulla itse paikanpäälle, myös mediat katsomaan, miten esimerkillistä toimintaa Kajaanin AMK:ssa osataan tehdä joustavasti ja monipuolisesti.” kertoo Teemu tilaisuuden päätteeksi.

 

Lisätietoa & yhteystiedot:

Anastasia Mcavennie (anastasia.mcavennie@kamk.fi) puh. 044 715 7084

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy

AMK-päivät 17.-18.5.2017 (www.amkpaivat2017.fi)

Sähköpostiosoite:  amkpaivat2017@kamk.fi

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry (www.arene.fi)  

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy (www.kamk.fi)