Etusivu / fi / eOpiskelija / Virtuaaliopinnot / Opintojen aloitus

Miten aloitan opinnot?

Kajaanin ammattikorkeakoulun sisäiset opinnot

Opettaja ilmoittaa opintojakson alussa, mikäli opintojaksolla hyödynnetään virtuaalioppimista.

Oman ammattikorkeakoulun järjestämiin virtuaaliopintoihin ei hakeuduta portaalin kautta vaan ne toteutuvat yleensä työjärjestyksen mukaisesti. Vapaasti valittaviin virtuaaliopintojaksoihin ilmoittaudutaan Asion kautta samoin kuin muihinkin vapaasti valittaviin opintojaksoihin. Tarjonta vaihtelee lukuvuosittain.  Opiskeluissa käytetään Kajaanin ammattikorkeakoulun virtuaalioppimisympäristöjä.

Virtuaaliammattikorkeakoulun opinnot

VirtuaaliAMK:n tarjoamiin opintoihin haetaan rekisteröitymällä ja sähköisesti hakemalla www.amk.fi  haluttuihin opintojaksoihin. Ensimmäisellä hakukerralla opiskelija rekisteröityy portaalin käyttäjäksi.

VirtuaaliAMK-opintojakson käytännön asioiden kulku kurssitarjontaan tutustumisesta opintosuorituksen kirjaamiseen:

1. Tutustu tarjontaan. VirtuaaliAMK:ssa tarjolla olevat opintojaksot löytyvät Opiskelu-osiosta kohdasta: www.amk.fi > Opintopalvelut

2. Halutessasi hakeutua virtuaaliAMK:n tarjonnassa oleville verkko-opintojaksoille keskustele ensin asiasta opettajatuutorisi kanssa opintojen sopivuudesta tutkintoosi.

3. Rekisteröidy ja kirjaudu portaaliin. www.amk.fi > Rekisteröidy. Muista huolehtia myös jatkossa yhteistietojesi päivittämisestä.

4. Hae opintoihin. www.amk.fi > Kirjaudu sisään Muista, että ilmoittautuminen opintoihin tarkoittaa sitoutumista suorittaa kyseisen opintojakso. Hakemiseen liittyvät ohjeet löytyvät portaalin sivuilta.

5. Opintojakson ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoitus hakemuksesta tulee Kajaanin ammattikorkeakoululle, jossa hakemustasi puolletaan tai se evätään. Hakemuksen eväämisen perusteita voivat olla mm. valintojen sopimattomuus opiskelijan tutkintoon, saman kurssin tarjoaminen omassa AMK:ssa tai resurssisyyt. Puollettu hakemus menee vastaanottavan AMK:n käsittelyyn, jossa tehdään hyväksymis- tai hylkäämispäätös seitsemän vuorokauden kuluessa hakemuksen saapumisesta. Saat sähköpostitse tiedon rekisteröitymisvaiheessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen siitä, kun hakemus on käsitelty. Voit seurata hakemuksesi käsittelyvaiheita portaalissa kohdassa Opintopalvelut > Omat AMK.fi-opinnot. Päätöstieto on opiskelijalla tiedossa hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista.

6. Jos sinun hakemustasi puolletaan ja sinulle annetaan opinto-oikeus opintoihin, saat tarvittavat verkko- ja oppimisympäristön käyttäjätunnukset ja salasanat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

7. Arvosanat kirjataan virtuaaliAMK:n portaaliin Opintopalveluihin, josta eVirkailija (opintosihteeri) kirjaa ne opiskelijahallintojärjestelmään (ASIO). Portaalin kautta suoritettujen virtuaaliopintojen opintosuoritustiedot arvosanoineen näet Omat AMK.fi-opinnot -välilehden kohdasta Suoritetut AMK.fi-opinnot.

Opintosuoritusote lähetetään vain erillisestä pyynnöstä. Erikseen pyydettäessä sekä opiskelijalla itsellään että opiskelijan amk:n eVirkailijalla on oikeus saada opintosuoritusote sähköisenä tai paperiversiona.

Opintoihin ja opiskeluun liittyviin yleisiin kysymyksiin vastaa Kajaanin ammattikorkeakoulun eVirkailija.