Banneri 2.png
Etusivu>Tutkimus ja kehitys>Projektit>Aktiviteettimatkailu

Aktiviteettimatkailu 

 

Aktiviteettimatkailun TKI-toiminnassa on viisi keskeistä kehittämisteemaa:

 Älykkäät matkailu- ja liikuntapalvelut.png    Raja-aluematkailun erityisosaaminen.png
Älykkäät matkailu- ja liikuntapalvelut – Nopeasti muuttuva teknologia tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia luoda uusia palveluja niin matkailussa kuin liikunnassakin. Tässä teemassa keskitymme yhdistämään olemassa olevia teknologisia sovelluksia ja sitä kautta luomaan uusia palveluja, jotka tarjoavat elämyksiä käyttäjilleen ja kilpailuetua yrityksille.   Raja-aluematkailun erityisosaamisen kehittäminen - Suomen ja Venäjän välinen raja-alue on muuttunut vilkkaaksi matkailualueeksi, jossa on paljon ostos- ja vapaa-ajanmatkailijoita. Toimintaympäristö vaatii syvällistä raja-aluetoiminnan tuntemusta niin kulttuurilliselta kuin taloudelliselta kannalta. Tässä teemassa työskentelemme kattavan kansainvälisen yhteistyöverkoston kanssa.
 Matkailun ja liikunnan PK- yritysten kehittäminen.png    Eri ikäisten liikunnan edistäminen.png
Matkailun ja liikunnan PK- yritysten toimintaedellytysten kehittäminen - Teema keskittyy edistämään palveluinnovaatioita ja luomaan uusia verkostoja. Autamme PK-yrityksiä kasvamaan kansallisesti ja kansainvälisesti.   Eri ikäisten liikunnan edistäminent  - Teema keskittyy terveysvalmennuksen menetelmien käyttöön ja kehittämiseen. Valmennamme eri ikäryhmien terveyden edistämisen asiantuntijoita.
 Aktiviteettien toimintaympäristön kehittäminen.png    
Aktiviteettien toimintaympäristön kehittäminen - Teema keskittyy kehittämään innovatiivisia ulkoiluelämyksiä ja niiden puitteita sekä virkistykselliseen että matkailulliseen käyttöön.    

 

Julkaisut

Aktiviteettimatkailun osaamisalue julkaisee vuosittain useita Kainuun matkailukehitystä palvelevia tutkimuksia ja selvityksiä. Vuodesta 2015 lähtien tutkimustoimintaa on kohdennettu myös Pohjois-Pohjanmaan matkailukeskuksiin.

Aktiviteettimatkailun julkaisuihin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Vuosina 2016-17 aktiviteettimatkailun osaamisalue toteuttaa yhteistyökumppaniensa kanssa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan matkailutieto -hankkeen. Hankkeessa tuotetaan asiakas- ja matkailijatietoa sekä matkailun aluetaloustietoa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kärkimatkailukeskuksista. Asiakas- ja matkailijatiedon osalta tutkimus keskittyy Sotkamoon, Kalajokeen, Kuusamoon ja Ouluun. Matkailun aluetaloudellisia vaikutuksia tutkitaan edellisten lisäksi Hyrynsalmella, Puolangalla, Pudasjärvellä sekä Rokuan alueella.

Toteutamme tilauksesta matkailuun, liikuntaan ja vapaa-aikaan liittyviä tutkimushankkeita ja pienempiä selvityksiä. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä aktiviteettimatkailun koulutuspäällikkö Katri Takalaan, GSM 044 710 1625, etunimi.sukunimi@kamk.fi 

Yhteystiedot

Virpi Keränen
puh. 044 715 7091
sähköposti:
etunimi.sukunimi@kamk.fi

Lue lisää esitteestä!
flyer_kuvake.jpg