hakijalle.jpg


Etusivu>Hakijalle>Hakeminen>Valintakokeet>AMK-koulutusten valintakokeet

AMK-koulutusten valintakokeet

Kajaanin ammattikorkeakoulussa kaikilla koulutusaloilla järjestetään valintakokeet. Valintakokeet ovat hakijalle maksuttomia. Valintakokeiden tulokset ovat voimassa vain kyseisen haun ajan.

Päivätoteutuksissa valintakoekutsuja ei enää lähetetä, vaan hakijan tulee osallistua valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä valintakoeryhmän hakukohteessa saadakseen valintakoetuloksen kaikkiin valintakoeryhmän hakukohteisiinsa, paitsi sosiaali- ja terveys- sekä liikunta-alalla, joissa osa hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen esivalintakokeen tulosten perusteella sähköpostilla.

Tallenna sähköpostiosoite hakulomakkeelle oikein ja seuraa sähköpostiasi. Huolehdi, että sähköpostilaatikossasi on tilaa ja tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

Esivalintakokeen erityisjärjestelyjen hakemisen ohjeet löytyvät täältä: http://soteli.metropolia.fi/ 

Varsinaisen valintakokeen erityisjärjestelyjen hakemiseen ohjeet: Lisätietoja valintakokeen erityisjärjestelyjen hakemiseen


Tarkista varsinaisen valintakokeen ajankohtaiset tiedot sivuiltamme aina ennen valintakokeeseen saapumista. Päivitämme jatkuvasti valintakokeiden tietoihin tarkennuksia ja lisätietoja. 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa järjestetään kevään 2018 yhteishaun valintakokeita seuraavasti:

TRADENOMIKOULUTUS, LIIKETALOUS, monimuotototeutus

 Valintakoe  24.5.2018 klo 12.00, ilmoittautuminen alkaa klo 11.30
- rakennus Taito 1, Kuntokatu 5, 87100 Kajaani

Monimuotototetuksen valintakokeeseen kutsutaan hakukelpoiset hakijat. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. 

Liiketalouden monimuotokoulutuksessa on käytössä Kajaanin ammattikorkeakoulun oma valintakoe. Kokeeseen sisältyy kirjoitelma, matemaattislooginen osio ja ryhmäkeskustelu. Valintakokeeseen ei sisälly ennakkomateriaalia vaan kaikki valintakoemateriaali jaetaan valintakokeessa. 

Hakijan on osallistuttava valintakokeen kaikkiin osioihin. Mikäli jokin osio jää tekemättä, valintakoe hylätään. Valintakokeesta on saatava vähintään 28 pistettä voidakseen tulla valituksi (valintakokeen max. 70 pistettä).

Ota mukaasi valintakokeeseen valokuvallinen henkilöllisyystodistus ja muistiinpanovälineet (kynä ja kumi). Laskimen ja matkapuhelimen käyttäminen valintakokeessa on kielletty.

Hyväksymme vain Kajaanin ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakoetuloksen, emme siis ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä. Voit katsoa muiden valintakoeyhteistyössä olevien liiketalouden monimuotokoulutukset täältä. 

INSINÖÖRIKOULUTUKSET, päivätoteutus

Konetekniikan koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus
Tieto- ja viestintätekniikan koulutus

 Valintakoe 31.5.2018 klo 10 - 12.30, ilmoittautuminen klo 9.30
(poistua saa aikaisintaan klo 11.00) 
- rakennus Taito 1, Kuntokatu 5, 87100 Kajaani

Tekniikan alan valintakokeen ennakkoaineisto on luettavissa 17.5. - 31.5.2018:  http://teliennakko.metropolia.fi/.

Parannat mahdollisuuksiasi menestyä valintakokeessa, kun valmistaudut valintakokeeseen etukäteen. Tutustu ennakkoaineistoon huolellisesti ja kertaa matematiikan tehtäviä esim. laskemalla aikaisempien valintakokeiden tehtäviä. Lisäksi sinun kannattaa osallistua valintakokeen valmennuskurssille.

Tekniikan ja liikenteen alan valtakunnalliseen valintakokeeseen osallistuvat kaikki hakijat ilman erillistä kutsua. Hakijan tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan valtakunnallista valintakoetta käyttävässä hakukohteessa. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa. 

Valintakoe on kirjallinen koe. Tekniikan alalla on valtakunnallinen valintakoe, jolla mitataan opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta teknilliselle alalle, matematiikan ja fysiikan/kemian perusosaamista sekä loogista päättelykykyä. Hakija voi valita joko suomen- tai ruotsinkieliset tehtävät.

Valintakokeessa on saavutettava vähintään 10 pistettä (max. 40 pistettä) voidakseen tulla valituksi. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus
 • kirjoitusvälineet (kynä ja kumi)
 • viivotin, harppi ja kulma-astelevy.

Taulukkokirjojen, sanakirjojen, älykellojen, laskimen ja matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana. Matkapuhelimet on suljettava valintakokeen ajaksi.

Valintakoeyhteistyö
H
akijan tulee osallistua tekniikan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan valtakunnallista valintakoetta käyttävässä hakukohteessa. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa. 

Tarkista tekniikan alan ylin hakutoiveesi, jossa käytetään valtakunnallista valintakoetta sekä tarkista valintakoepaikkasi alla olevasta linkistä: Tekniikan ja liikenteen alan valintakoeyhteistyössä mukana olevat ammattikorkeakoulut.

Kahviot valintakoepäivänä: Kahvio Taito 1 klo 8.30 - 14.30 sekä opiskelijaravintola Fox Tieto 2 klo 7.30 - 14.30 (lounas omakustanteisesti)

 

Aikaisempia tekniikan alan valintakokeita löytyy täältä.
Huomaathan, että valintakoe uudistettiin keväällä 2016, minkä jälkeen laskinta ei ole saanut valintakokeessa käyttää.


Valmennusta insinöörikoulutuksen valintakokeeseen
Maksuton valintakoevalmennuskurssi järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulun Tekniikan alan tiloissa, osoitteessa Kuntokatu 5 (rakennus Taito 1). Opetusta voi seurata myös etänä. Kurssin kesto noin 30 tuntia ja se on osallistujille ilmainen.

Kurssi toteutetaan keskiviikkoisin klo 18.00 - 20.30 ajalla 21.3. – 23.5.2018 (viikot 12 – 21/2018). Opetusta voi seurata myös etänä. Tarkemmat ohjeet viikolla 10/2018 KAMK Internet-sivulta.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 16.4.2018 mennessä osoitteessa: www.aikopa.fi/fi/koulutukset > koulutuksen nimi: Insinöörikoulutuksen valintakokeeseen valmentava kurssi.


Kurssin sisältö:
• Matematiikka: peruslaskutoimitukset, lausekkeiden sieventäminen ja yhtälön ratkaiseminen, geometriaa
•Fysiikka: liikeyhtälöt, perusmekaniikkaa, sähköoppi ja lämpöoppi
•Kemia: ainemäärä, reaktioyhtälö, konsentraatio 

 

Katso lisätietoja ja ilmoittautumislomake täältä.


LIIKUNNANOHJAAJAKOULUTUS, päivätoteutus

1. Esivalintakoe järjestetään 19.4.2018 klo 9. Koetta ei voi tehdä muuna ajankohtana.

Kaikki esivalintakoetta koskeva tieto on koottu osoitteeseen 
http://soteli.metropolia.fi/

Tarkista, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

Kutsut varsinaiseen valintakokeseen on lähetetty 9.5.2018 sähköpostitse.

2. Varsinainen valintakoe:

4.6.2018 klo 9.00, ilmoittautuminen klo 8.30 alkaen, valintakoepäivän kesto riippuu hakijoiden määrästä.
- rakennus Tieto 2, Ketunpolku 1, 87100 Kajaani

Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.

Esivalintakokeen perusteella hakukelpoisista hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen vähintään 8x aloituspaikkoihin nähden.

Valintakokeen ennakkoaineisto
Perehdy aineistoon ennen varsinaista valintakoetta. Voit hyödyntää aineiston avulla muodostamaa käsitystäsi liikunta-alasta varsinaisen valintakokeen kirjallisessa osiossa sekä ryhmähaastattelussa. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana kyseisissä osioissa.


Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus
 • muistiinpanovälineet (kynä ja kumi)
 • alasuuntautuneisuuslomake täytettynä (ks. tiedosto alla, lomake palautetaan ilmoittautumisen yhteydessä)
 • alasuuntautuneisuutta ja alakohtaista työkokemusta osoittavat oikeaksi todistetut kopiot todistuksistasi (kopiot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä ja niitä ei palauteta)
 • sisä- ja ulkoliikuntavarusteet
 • matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana


Hakijoilla tulee olla oikeaksi todistetut kopiot harrastus-, tutkintotodistuksista ja työtodistuksista mukana valintakoetilaisuudessa, koska työkokemus ja alasuuntautuneisuus arvioidaan ja tarkistetaan todistuksista valintakokeiden yhteydessä. Kopioita ei palauteta hakijalle.

Valintakoe sisältää liikuntatestejä, ohjaustuokioita, haastattelun ja kirjallisen kokeen. Kirjallinen koe ei sisällä monivalintatehtäviä eikä oikein/väärin -tyyppisiä tehtäviä. Valintakokeessa arvioidaan hakijan motorisia kykyjä, ryhmän käsittelytaitoa, ohjaustaitoja, persoonallisuutta, kirjallista tuotoskykyä, motivaatiota ja alasuuntautuneisuutta.

Alasuuntautuneisuuden arvioinnissa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi: 

 • liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT)
 • koulutukseen ammatillisesti valmentava koulutus (esim. urheiluopistojen 4–8 kk:n kurssit
 • valtakunnallinen liikunta- ja nuorisojärjestöjen tavoitteellinen koulutus
 • koulutukseen soveltuva muu ammatillinen koulutus ja avoimen yliopiston arvosanaopinnot
 • liikunnan lukiodiplomi
 • järjestöjen ja yhdistysten luottamustehtävät, projektien vetäminen ja vastaava toiminta
 • liikuntasaavutukset sekä harrastusluonteinen ohjaus- ja valmennustoiminta
 • alakohtainen työkokemus.

Varsinainen valintakoe on ammattikorkeakoulukohtainen, emme hyväksy toisessa ammattikorkeakoulussa suoritettua valintakoetta.Voidakseen tulla valituksi hakijan on saatava valintakokeesta vähintään 30 pistettä (max. 70 pistettä). Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Lopullinen opiskelijavalinta tehdään varsinaisesta valintakokeesta saatavan pistemäärän perusteella. Esivalintakokeen pisteet eivät vaikuta
lopullisiin valintapisteisiin.

Ruokailu valintakoepäivänä:

Opiskelijaravintola Fox palvelee rakennus Tieto 2:ssa klo 7.30 - 14.30 (lounas omakustanteisesti)

 

Lomake liikunnanohjaajakoulutuksen valintakokeisiin
RESTONOMIKOULUTUS, päivätoteutus

Valintakoe 5.6.2018 klo 10 - 12 kirjallinen osio ja haastattelut klo 12.30 alkaen, valintakoepäivän kesto riippuu hakijoiden määrästä. Ilmoittautuminen klo 9.00 alkaen
- rakennus Tieto 2, Ketunpolku 1, 87100 Kajaani

 

Ennakkoaineisto ei saa olla mukana koetilanteessa. Tutustu aineistoon siten, että voit hyödyntää tekstin sisältöä valintakokessa.

Valintakoe on valtakunnallinen ja kokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta, motivaatiota, sosiaalisia taitoja ja oppimisvalmiuksia. Valintakokeessa on kaksi osaa: yhteinen kirjallinen osuus ja haastattelu. Haastattelu voi olla ennen kirjallista osuutta tai sen jälkeen. Haastattelusta on saatava vähintään 1 piste ja samoin yhteisen kirjallisen osuuden kaikista osioista on saatava vähintään yksi piste. Koko valintakokeesta on saatava vähintään 25 pistettä (max. 70 pistettä).

Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus
 • muistiinpanovälineet (kynä ja kumi)
 • laskin
 • täytetty ilmoittautumislomake (kts. alta).

Matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana.

Valintakoeyhteistyö
Saadakseen valintakoetuloksen hakijan tulee osallistua matkailun koulutusten valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä alan hakukohteessa. 

Valintakoeyhteistyössä mukana olevat ammattikorkeakoulut.

Valintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Kahviot valintakoepäivänä: Kahvio Taito 1 klo 8.30 - 14.30 sekä opiskelijaravintola Fox Tieto 2 klo 7.30 - 14.30 (lounas omakustanteisesti)

Lomake restonomikoulutuksen valintakokeeseen
SAIRAANHOITAJAKOULUTUS JA TERVEYDENHOITAJAKOULUTUS, päivätoteutus

1. Esivalintakoe järjestetään 19.4.2018 klo 9.00. Koetta ei voi tehdä muuna ajankohtana.

Tutustu esivalintakokeen tiedotussivustoonn hyvissä ajoin. Kaikki esivalintakoetta koskeva tieto on koottu osoitteeseen
http://soteli.metropolia.fi/

Linkki esivalintakokeeseen lähetetään viikon 15 aikana sähköpostitse kaikille hakijoille, jotka ovat hakeneet esivalintakoetta käyttävään hakukohteeseen.

Tarkista, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa!

Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.


2. Varsinainen valintakoe:

Terveydenhoitajakoulutuksen varsinainen valintakoe on 5.6.2018 klo 8.00
- rakennus Taito 2, Ketunpolku 4, 87100 Kajaani

Sairaanhoitajakoulutuksen varsinainen valintakoe on 6.6.2018 klo 8.00
- rakennus Taito 2, Ketunpolku 4, 87100 Kajaani

Valintakoe on hakijalle yksipäiväinen.

Esivalintakokeen perusteella vähintään kaksinkertainen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen.

Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus
 • muistiinpanovälineet (kynä ja kumi)
 • valintakokeeseen valmistava tehtävä (ohje on alla)
 • täytetty henkilötietolomake, jossa valokuva

Matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana.

 

Valintakoe sisältää:

 • valintakokeeseen valmistavan tehtävän (ohje on alla)
 • kirjallisen osion,
 • matemaattisen osion ja
 • henkilökohtaisen haastattelun.

Valintakokeen kaikista arviointikohteista on saatava hyväksytty tulos. Alin hyväksytty valintakokeen pistemäärä on 30 pistettä (max. 70 pistettä).

Valmistava tehtävä tehdään ennen valintakoetta ja se tuodaan mukana valintakoetilaisuuteen. Jos hakija ei tuo valmistavaa tehtävää mukanaan valintakoetilaisuuteen, vähennetään valintakoepisteistä kolme (3) pistettä.

Sosiaali- ja terveysalan valintakokeessa painotetaan alalle soveltuvuutta arvioimalla motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia ja oppimis- ja työskentelyvalmiuksia.

Valintakoeyhteistyö
Sosiaali- ja terveysalalla on käytössä yhteistyö, jossa samaan valintakoeryhmään kuuluvat ammattikorkeakoulut hyväksyvät sellaisenaan ylimmän hakukohteen ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen pisteet siitä ammattikorkeakoulusta, johon hakija on kutsuttu valintakokeeseen.

Valintakoeyhteistyössä olevat ammattikorkeakoulut.


Kahviot valintakoepäivänä:
Kahvio Taito 2 klo 9 - 14.30 sekä opiskelijaravintola Fox Tieto 2 klo 7.30 - 14.30 (lounas omakustanteisesti)

Lomakkeet sairaanhoitajakoulutuksen ja terveydenhoitajakoulutuksen valintakokeisiin
TRADENOMIKOULUTUS, TIETOJENKÄSITTELY, päivätoteutus

 Valintakoe 7.6.2018 klo 12 , ilmoittautuminen klo 11.00 alkaen
- rakennus Taito 1, Kuntokatu 5, 87100 Kajaani

Osallistuessaan valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tietojenkäsittelyn valintakoeryhmän hakukohteessa, hakija saa valintakoetuloksen kaikkiin tietojenkäsittelyn koulutusten valintakoeryhmään kuuluviin hakukohteisiinsa. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa.

Valintakokeen kirjallinen osio on klo 12 - 13.30. Pienryhmäkeskustelut ovat kirjallisen kokeen jälkeen. Aikataulut varmistuvat kirjallisen kokeen aikana.

 

KAMKissa valintakoe sisältää ennakkotehtävän, ennakkoaineiston ja varsinaisen valintakokeen

Valtakunnallisessa valintakokeessa mitataan kaikille yhteisellä kirjallisella osuudella loogisen ajattelun ja ongelmanratkaisun taitoa (maks.15 p.) sekä ennakkoaineistoon pohjautuen uuden tiedon omaksumista (maks.15 p.). Kirjallisen osion lisäksi valintakokeessa mitataan motivaatiota ja soveltuvuutta alalle (maks.10 p.) ja jokainen valintakokeen järjestävä korkeakoulu toteuttaa motivaatio-osion parhaaksi katsomallaan tavalla. KAMKissa motivaatiota ja soveltuvuutta alalle mittaava osio koostuu ennakkotehtävästä ja pienryhmäkeskustelusta.


Ennakkotehtävä 
Ennakkotehtävä tehdään ja palautetaan KAMKiin viimeistään 27.5.2018 klo 16 mennessä. Tästä linkistä avautuu ennakkotehtävän ohje.


Ennakkoaineisto
(kaksi linkkiä aineistoihin)
Lukuohjeet hakijalle
Ohessa kevään 2018 tietojenkäsittelyn valtakunnallisen valintakokeen ennakkoaineisto: Smart Countryside, Maaseudun palveluiden kehittäminen ja monipuolistaminen digitalisaatiota ja kokeiluja hyödyntämällä (Maaseudun tulevaisuus). Lue materiaalin sivut 1-81 huolella ennen koetta, sillä kokeessa materiaali ei ole enää käytettävissäsi. Valintakokeen aineisto-osan kysymykset ja niiden oikeat vastaukset perustuvat kokonaan aineiston teksteihin, kuviin ja tietoihin. Kysymykset kokeessa ovat oikein/väärin -tyyppisiä tehtäviä.
Ennakkoaineiston lisäksi kannattaa tutustua etukäteen ennen koetta oheiseen esimerkkitehtäviä sisältävään dokumenttiin (Esimerkkikoe).

Pienryhmäkeskustelut järjestetään valintakeopäivänä kirjallisen osion jälkeen. Valintakoepäivän tarkempi aikataulu varmistuu kirjallisen kokeen aikana.


Valintakokeesta voi saada enintään 40 pistettä. Hakijan on saatava motivaatiota ja soveltuvuutta mittaavasta osiosta vähintään 4 pistettä ja koko valintakokeesta vähintään 12 pistettä. Hakijan on myös osallistuttava valintakokeen kaikkiin osioihin tai valintakoe hylätään.


Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus ja
 • muistiinpanovälineet (kynä ja kumi).

Laskimen ja matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana.

Valintakoeyhteistyö
Osallistuessaan valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tietojenkäsittelyn valintakoeryhmän hakukohteessa, hakija saa valintakoetuloksen kaikkiin valintakoeryhmään kuuluvien tietojenkäsittelyn koulutusten hakukohteisiinsa. 

Valintakoeyhteistyössä mukana olevat ammattikorkeakoulut.

Valintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.


Kahviot valintakoepäivänä:
Kahvio Taito 1 klo 8.30 - 14.30 sekä opiskelijaravintola Fox Tieto 2 lounasaika klo 11 - 13 (lounas omakustanteisesti)TRADENOMIKOULUTUS, LIIKETALOUS, päivätoteutus

 Valintakoe 8.6.2018 klo 12, ilmoittautuminen klo 11.30 alkaen
- rakennus Taito 1, Kuntokatu 5, 87100 Kajaani

 

Valintakokeen ennakkoaineisto
Valintakokeen ennakkoaineisto on luettavissa 20.4. - 8.6.2018. Ennakkoaineisto koostuu hakijalle osoitetusta ohjeesta sekä suomen- ja englanninkielisistä aineistoista.

Ennakkoaineisto julkaistaan tässä. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana koetilanteessa.

Liiketalouden valintakokeessa on kolme osaa: kirjoitelma (10 p.), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p.) ja loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15 p.). Hakijan on osallistuttava valintakokeen kaikkiin osioihin. Mikäli jokin osio jää tekemättä, valintakoe hylätään. Valintakokeesta on saatava vähintään 10 pistettä tullakseen valituksi.

Ota mukaasi valintakokeeseen:

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus ja
 • muistiinpanovälineet (kynä ja kumi).

Laskimen ja matkapuhelimen käyttö on kielletty valintakokeen aikana.

Valintakokeessa on ennakkoaineisto.

Valintakoeyhteistyö
Saadakseen valintakoetuloksen hakijan tulee osallistua liiketalouden koulutusten valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa. 

Valintakoeyhteistyössä mukana olevat ammattikorkeakoulut.

Valintakokeeseen osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa. Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.

Kahviot valintakoepäivänä:

Kahvio Taito 1 klo 8.30 - 14.30 sekä opiskelijaravintola Fox Tieto 2  lounasaika klo 11 - 13 (lounas omakustanteisesti).INSINÖÖRI (AMK) - tutkinnon päivityskoulutukset

Tämä valintakoe on vain insinööritutkinnon päivityskoulutuksiin insinööri (AMK) -tutkintoon hakeneille.

Valintakoe on haastattelu. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostilla, jossa on tarkat ohjeet valintakokeeseen valmistautumista varten. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse hakulomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. 

Valintakokeessa on saavutettava vähintään 10 pistettä (max. 40 pistettä) voidakseen tulla valituksi koulutukseen.