KAMK2016-liiketaloustaustabanneri2.jpg
Home>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Tradenomi

TRADENOMI (AMK)

Jos sinua kiinnostaa liiketoiminnan ja taloushallinon tehtävät tai haluat markkinoinnin digiosaajaksi, niin KAMK on oikea paikka sinulle. Opiskellessasi meillä tradenomiksi saat laajat tiedot ja taidot liiketoiminnan erilaisiin tehtäviin. Voit opiskella joko suomeksi liiketalouden koulutuksessa tai englanninkielisessä International Business -koulutuksessa.  Syksyllä 2018 aloitamme myös englanninkielisen e-urheilun liiketoimintaan liittyvän eSports Business -koulutuksen.

Opiskelusi aikana pääset mukaan useisiin eri työelämälle toteuttaviin opiskelijaprojekteihin, voit suorittaa osan moduuliopinnoista englanniksi tai valita Technology Business- opinnot. KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat ovia maailmalle. Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, NY Start up -opinnot ovat oikea valinta.


 

Liiketalouden koulutus

Liiketoimintaosaaminen on läsnä monissa työtehtävissä. 210 opintopisteen laajuinen liiketalouden koulutus antaa hyvän pohjan monipuolisiin asiantuntijatehtäviin ja yrittäjänä toimimiseen. Liiketalouden tradenomeja voit löytää hyvinkin erilaisista tehtävistä ja erilaisista yrityksistä - omat valintasi opintopolulla vaikuttavat siihen, millainen asiantuntija sinusta opintojen aikana kehittyy.

Koulutustarjonta

Kajaanin ammattikorkeakoulun liiketalouden tradenomikoulutuksessa voit valita oman polkusi kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta:

1) markkinoinnin digiosaaja
2) taloushallinto

Markkinoinnin opinnoissa perehdyt mm. innovatiiviseen palveluliiketoimintaan, digitaaliseen mediasuunnitteluun,brändistrategioihin ja myyntiin. Taloushallinnon opinnoissa opiskelet kirjanpitoa, tilinpäätösten analyysia, digitaalista laskentatointa, verotusta ja tilintarkastusta. Molemmissa vaihtoehdoissa rakentuu laaja-alainen liiketoimintaosaaminen: juridiikkaa, johtamista, viestintää.

Opiskelua tukevat muut valitsemasi opinnot. Osaamistasi voit erilaistaa mm. johtamisen, vähittäiskaupan, arvopaperikaupan aiheilla.  Voit myös opiskella kieliä, kuten saksaa, venäjää, espanjaa, italiaa ja ranskaa.

Tradenomi tarvitsee myös kansainvälistä osaamista työssään, joten osan ammattiaineista opiskelet englanniksi yhdessä kansainväisten opiskelijoiden kanssa. KAMK:n erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat myös oven maailmalle, mikäli opiskelu- tai harjoittelijavaihto kiinnostaa.

Opinnoissa osaaminen karttuu työelämän kanssa tehtävissä projekteissa ja 1. lukuvuoden työelämä jaksolla. Opintoihin kuuluu kolmantena vuonna 5 kk:n mittainen harjoittelu, jonka teet valitsemassasi yrityksessä, organisaatiossa tai yhteisössä. Harjoittelupaikan valinnalla voit myös vaikuttaa siihen, mihin alallasi erikoistut. Opintojen loppuvaiheessa teet opinnäytetyön, jossa perehdyt valitsemaasi, työelämästä nousevaan aihealueeseen syvemmin. Usein opinnäytetyön aihe löytyy harjoittelupaikasta.

Oppimisympäristö

Liiketalouden tradenomikoulutuksessa opinnot ovat käytännönläheisiä. Moniin opintojaksoihin liittyy työelämästä nousevia projektitoimeksiantoja, joissa pääset esimerkiksi analysoimaan yrityksen brandia tai mainontaa, tai suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. KAMKissa toteutetaan vuosittain myös erilaisia isompia tapahtumia kuten Avoimet ovet ja Expeditus Novus -rekrytointimessut, joiden suunnittelussa ja toteuttamisesta opiskelijat ovat avainasemassa. Kaikki KAMKin opiskelijat opiskelevat yhdellä yhteisellä kampusalueella, joten eri alojen välinen yhteistyö sujuu mutkattomasti ja kaikki tilat ja laitteet ovat saavutettavissa helposti.

Mikäli sinua kiinnostaa yrittäjyys, voit painottaa sitä opinnoissasi. Voit suorittaa opintoja omassa yrityksessäsi tai kehittää omaa yritysideaasi valtakunnallisessa NY Start Up verkostossa. Opiskelijoiden osuuskunta Kajabilityssä pääset työskentelemään yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa ja voit käynnistää yritystoimintaa turvallisessa ympäristössä.

Tradenomit työelämässä

Tradenomi voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä. Tässä muutamia esimerkkejä, mikä tehtävänimikkeesi valmistumisen jälkeen voi olla:

Asiakkuusneuvoja, hankinta-assistentti, hankesihteeri, johdon assistentti, kihlakunnanulosottomies, kirjanpitäjä, markkinointiassistentti, myyntishteeri, controller, tilitoimistoyrittäjä, online-koordinaattori, project coordinator, palkkasihteeri, palveluasiantuntija, tiedottaja, palvelupäällikkö, projektiassistentti, sijoituspäällikkö, kv-suunnittelija.

Katso myös Tradenomiliiton tutkimus siitä, mitä työelämä odottaa valmistuneelta tradenomilta.

UUTTA!

KAMK on solminut uuden yhteistyösopimuksen brittiläisen Coventry Universityn Lontoon kampuksen (CULC) kanssa. Sopimus tarjoaa KAMKin opiskelijoille mahdollisuuden

  • suorittaa kaksoistutkinto (top-up programme) Lontoossa, eli suorittaa toinen Bachelor-tutkinto opintojen ohessa.
  • jatkaa opintojaan CULCissa tradenomitutkinnon jälkeen ja suorittaa Master-tutkinto (1 vuosi).

  

Edellytyksenä hyvä koulumenestys sekä sujuva englanninkielen taito. CULC perii opinnoista normaalit lukuvuosimaksut.

Lisätietoja mahdollisuudesta saa KAMKin kv-toimistosta.

Lisätietoja
Koulutuspäällikkö
Hannele Siipola, puh. 044 710 1120

Opintosihteeri Heli Krökki,
Puh. 044 7101 764

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@kamk.fi 

Lisätietoja hakemisesta:
KAMK Hakijapalvelut
Puh 044 7101 648, 044 7101 229
hakutoimisto(at)kamk.fi
HAEKAMK.FI
"KAMK:ssa opitaan tekemällä!"
 Kajaanin ammattikorkeakoulussa tradenomiksi opiskeleva Miia tykkää käytännönläheisistä opinnoista
"Opintoihin sisältyy projektiopintoja, joissa pääsee kiinni käytännön töihin näyttämään taitojaan, oppimaan uutta ja parhaassa tapauksessa luomaan arvokkaita kontakteja yritysmaailmaan. Yritysprojekteissa voi soveltaa jo opittuja asioita, mutta oppii myös paljon uutta kun näkee käytännön kautta miten homma toimii."
- Miia, Markkinoinnin opiskelija