restonomitausta.jpg


Etusivu>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Restonomi>Opiskelijana KAMK:ssa: Aktiviteettimatkailu

Aktiviteettimatkailu yhdistää luontoa ja liikuntaa

 Lumikenkäilyä, ratsastamista, melomista, laskettelua, huskysafareita… Eikö opiskelu olekaan enää nenä tenttikirjassa kiinni pänttäämistä?

Patricia Alakärpälle luonto ja liikunta ovat aina olleet lähellä sydäntä. Niinpä hänen ei tarvinnut kauan miettiä valintaansa, kun hän laittoi hakupaperit vetämään Kajaanin ammattikorkeakoulun matkailun koulutukseen. Syventävää osaamista hän halusi erityisesti aktiviteettimatkailusta. "Aktiviteettimatkailua ei ollut muilla tarjolla ja se vaikutti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Lisäksi olen aina ollut kiinnostunut vieraista kielistä ja kansainvälisyydestä. Matkailussa pystyy yhdistämään näitä kaikkia."

Patricia on valintaansa tyytyväinen. "Opiskelussa positiivisesti yllätti se, miten erilaista opiskelu on yliopistoon verrattuna. Teoriaa ja käytäntöä on sopivassa suhteessa. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja tärkeä osa opiskelua ovat erilaiset projektit. Järjestämme esimerkiksi erilaisia tapahtumia. Lisäksi opettelemme eri liikuntalajien ohjaamista." husky 2.jpg

Koulutuksen aikana Patricia on perehtynyt erityisesti luontopohjaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin sekä matkailijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sen huomioimiseen. Syventäviä opintoja toteutetaan yhteistyössä liikunnanohjaajakoulutuksen kanssa. Monipuolisen matkailuosaamisen lisäksi koulutus antaa vankan liiketoimintaosaamisen osaamisen, joka luo hyvät valmiudet toimia monenlaisissa alan työtehtävissä ja edetä uralla vastuullisiin esimiestehtäviin tai toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Kansainvälisyys kiinnostaa

Ensimmäisen työharjoittelujaksonsa Patricia suoritti Scandic Hotellissa Tukholmassa. "Sain harjoitella monipuolisesti kaikkia hotellitoimintoja respasta saliin ja puhtaanapitoon."

Vapaa-ajalla Patricia pelaa aktiivisesti ringetteä. Menestystä on tullut aina Ruotsin maajoukkuetasoa myöten. Aikaa vietetään myös opiskelukavereiden kanssa "Meillä on muotoutunut todella tiivis luokkahenki ja parasta täällä ovatkin uudet kaverit. Aina jollakin on synttärit tai tuparit, joita juhlistamme yhdessä! Ehkä Kajaani on pieni kaupunki, mutta täällä on kuitenkin erinomaiset harrastusmahdollisuudet - Vuokattia unohtamatta," Turusta kotoisin oleva Patricia kehuu. Myös opettajat saavat Patricialta kiitosta. "Opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja tekevät työtä täydellä sydämellä."

Tulevaisuuden haaveena Patricialla on tehdä itseä kiinnostavaa työtä. Tätä voisi olla esimerkiksi pr-toiminta messuilla. Kokemusta siitä hänellä on jo karttunut. Patricia toimi opiskelijoiden projektityönä toteuttaman Expeditus Novus -rekrytointimessutapahtuman projektipäällikkönä. Ennen restonomiksi valmistumista hän kuitenkin pakkaa reppunsa ja lähtee syksyllä vaihtoon Michiganiin USA:han. Tuliaisina hän aikoo tuoda entistä paremman kielitaidon ja vahvemman itsetunnon.