taustakuvaliikunta2.jpg
Etusivu>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Liikunnanohjaaja

SINUSTAKO LIIKUNNANOHJAAJA?

Opiskellessasi liikunnanohjaajaksi (AMK) Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta tulee liikunta-alan asiantuntija erilaisiin koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Kykenet vastaamaan liikunta-aktiivisuuden edistämisen haasteisiin unohtamatta rooliasi elämysten tuottajana.   

Älykäs liikunnanohjaaja

Liikunnan koulutus pohjautuu KAMK'24 strategiaan: "Suomen älykkäin korkeakoulu". KAMK suuntaa toimintaansa ÄLYKKÄÄT RATKAISUT – profiilin avulla. Älykkäillä ratkaisuilla tarkoitetaan teknologisten ratkaisujen hyödyntämisen lisäksi kykyä tehdä oikeita asioita oikein. Opit hyödyntämään liikunta- ja hyvinvointiteknologiaa sekä toimimaan älykkäissä liikuntaympäristöissä. Osaat perustella valintoja ja ratkaisuja tutkittuun tietoon pohjaten.  

Opiskelet noin vuoden liikunta-alan perusteita, minkä jälkeen suoritat opintoja yhä enenevässä määrin oikeiden asiakkaiden kanssa ns. työelämäprojekteissa. Pääset työskentelemään tiimeissä, joita opettajat valmentavat ja sparraavat.  

Valmennuksen lisäksi digitaalinen oppimateriaali ja työelämää vastaava oppimisympäristö valmistavat sinua uudenlaiseen, monimuotoiseen työelämään. Tule ja opi johtamaan itseäsi, me autamme.

Älyllä ja ilolla liikunta-alan osaajaksi!

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutuksessa suoritettava liikunnanohjaaja (AMK) -tutkinto on laajuudeltaan 210 op ja opinnot kestävät 3,5 vuotta. Koulutusohjelmassa on 20 aloituspaikkaa.

Liikunnanohjaajakoulutuksessa harjoittelet liikuntataitojen ohjaamista, toimit henkilökohtaisena kunto- ja ravintovalmentajana sekä toteutat erilaisia projekteja ja liikuntatapahtumia. Liikuntateknologia ja elämykselliset aktiviteetit tulevat tutuiksi koulutuksen aikana. Liiketoimintaosaaminen on keskeinen teema ja opinnoissa voit syventyä yrittäjyyteen. Yrittäjyyttä voit harjoitella jo opintojen aikana osallistumalla NY Start Up yrittäjyysohjelmaan

Liikuntapalvelut: hyvinvointivalmennus sekä  työhyvinvointi ja lasten sekä nuorten liikunta on yksi mahdollinen syventävä opintokokonaisuus. Liikunnan koulutus tekee yhteistyötä mm. matkailun koulutuksen kanssa, mikä luo mahdollisuuden syventyä Adventure tai Wellbeing tourismiin. Kansainvälisyyttä pääset kehittämään opiskelemalla tai tekemällä harjoittelua ulkomailla. Opintoihin sisältyy kaksi harjoittelujaksoa työelämässä sekä opinnäytetyö, jossa sovellat osaamistasi.  

Elämykselliset aktiviteetit

Liikunnan koulutus muodostaa yhdessä matkailun koulutuksen kanssa aktiviteettimatkailu-osaamisalueen. Se on valtakunnallisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Osaamisalueen vahvuusala on elämykselliset aktiviteetit, mikä tarkoittaa elämyksellisten ja liiketaloudellisesti kannattavien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

 

Oppimisympäristöt

Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella sinulla on käytössäsi monipuoliset liikuntaympäristöt kuten liikuntatila Kunnon syke (kuntosali, kiipeilyseinä, musiikkiliikuntatila, kunnon testaus), liikuntasali, SmartGym-älykäs liikuntasali sekä Myötätuuli. Myötätuulessa opiskelijat pääsevät tuottamaan erilaisia elämyksellisiä aktiviteetteja oikeille asiakkaille ja asiakasryhmille.   

Kajaanin ammattikorkeakoulun yhtenäinen kampus sijaitsee Vimpelinlaakson alueella, kävelymatkan päässä Kajaanin keskustasta. Kampuksen välittömästä läheisyydestä löydät myös erinomaiset liikuntamahdollisuudet, kivenheiton päässä ovat pallohalli, tennishalli, jäähalli, pururata / hiihtolatu, yleisurheilukenttä sekä ulkojäät.

 

Kansainvälisyys koulutuksessa

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa ovat Kainuun Liikunta, Vuokatin Urheiluopisto ja Jyväskylän yliopisto. Kansainvälisyys on tärkeä osa opintoja ja osa opinnoista suoritetaankin yhdessä englanninkielisen Degree Programme in Sports and Leisure Management-koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Käytännön kielitaidon kehittäminen sujuu luonnostaan, kun noin puolet englanninkielisen koulutuksen opiskelijoista on ulkomaalaisia, ja koulutuksessa opiskelevat myös KAMKiin tulevat liikunnan vaihto-opiskelijat.

Sinulla on myös hyvät mahdollisuudet lähteä kansainväliseen opiskelijavaihtoon opintojen aikana. Meillä on yhteistyökumppaneita mm. Yhdysvalloissa, Turkissa, Japanissa, Ruotsissa ja Itävallassa. Moni opiskelija suorittaa myös opintoihin kuuluvan harjoittelun ulkomailla erilaisissa kohteissa. Lue lisää kansainvälisyydestä!

 

Lisätietoja

Koulutuksesta:
Koulutuspäällikkö Katri Takala
Puh 044 7101 625

Lehtori Anne Karhu 
Puh 044 7101 270

Opintosihteeri Eija Rantala-Sorsa
Puh. 044 7101 148

Sähköpostit ovat muotoa:
etunimi.sukunimi(at)kamk.fi 
 

Hakemisesta:
KAMK Hakijapalvelut
puh. 044 7101 648, 044 7101 229
hakijapalvelut(at)kamk.fi

Älykäs liikuntasali- tutustu!
Myötätuuli -oppimisympäristö
Lue blogista mitä opiskelijat Myötätuulessa tekevät!
Katso video