Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kehittämis- ja testauspalveluja pk-yrityksille innovaatioseteliä hyödyntäen

Uutisarkisto

Kehittämis- ja testauspalveluja pk-yrityksille innovaatioseteliä hyödyntäen

4.10.2016 15.17

Ammattikorkeakoulujen palveluiden avulla yritys voi kehittää ketterästi tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan sekä liiketoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on valmistellut innovaatioseteliin soveltuvia palveluita kainuulaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Palvelut on räätälöity nimenomaan uuteen, innovaatiosetelirahoitukseen soveltuviksi tuote- ja palvelukokonaisuuksiksi. Kantavina ideoina ammattikorkeakoulujen palvelujen kehittämisessä ovat joustavat, yrityksen tarpeen mukaan räätälöitävät palvelut. 

Palvelut käsittävät yrityksen innovaatioprojektin valmisteluun liittyviä markkina-analyysejä, liiketoimintamallin kehittämistä, tuotekehitystä sekä teknologiapalveluita, jotka käsittävät mm. mittaus- ja testauspalveluita sekä simulaatioiden ja pelien käyttöä kehittämistyössämittaus- ja testauspalveluita. 

Kainuulaisille yrityksille innovaatioseteli on lisäresurssi kehittämistoimintaan. Myönnettävä tuki on maksimissaan 5000 € + alv, joka on merkittävä summa pienemmille yrityksille. Yritykset hakevat rahoitusta Tekesin kautta sen jälkeen, kun työsuunnitelma on laadittu yhteistyössä Kajaanin ammattikoreakoulun kanssa. Jos ostettavan asiantuntijapalvelun määrä muodostuu suuremmaksi kuin 5000 € + alv, yritys maksaa itse erotuksen palveluntuottajalle. Toivottavasti kainuulaiset yritykset ovat aktiivisesti liikkeellä ja innokkaasti tarttuvat tähän mahdollisuuteen. 

Ammattikorkeakoulut, tutkimuslaitokset, yliopistot ja yritykset ovat voineet hakeutua palveluntuottajiksi tämän syksyn aikana ilmoittautumalla Tekesin ylläpitämään rekisteriin. Aktiivisuutta on ollut paljon. Kaikkiaan yli 350 julkista- ja yksityistä toimijaa on jo ilmoittautunut palveluntuottajaksi. 

Päätöksen ostettavasta innovaatiopalvelusta tekee pk-yritys setelin saatuaan omien valintakriteeriensä pohjalta, toki innovaatiosetelin ehdot huomioiden. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. 

Innovaatioseteli on hyvä avaus suomalaiseen elinkeinoelämän kehittämistoimintaan, koska se kohdistuu nimenomaan pk-yrityksiin. Viime vuosina uusista työpaikoista suuri osa on syntynyt nimenomaan pieniin yrityksiin, vaikka niiden suhteellinen osuus tutkimus- ja kehittämistoimintaan käytetyistä varoista on alhainen. Innovaatioseteli antaa yrityksille lisäresurssin kehittää toimintaansa ja onnistuneet kehittämistoimet tulevat näkymään lisätyöpaikkoina ja tuloina.

Tarkempi tieto innovaatiosetelistä ja Kajaanin ammattikorkeakoulun sekä koko Suomen ammattikorkeakoulun verkoston palveluista löytyy tältä sivulta

Lisätiedot myös antavat: 

Mikko Keränen Anastasia McAvennie
Kehitysjohtaja TKI-suunnittelija
044 7101620 044 715 7084
mikko.keranen@kamk.fi anastasia.mcavennie@kamk.fi