Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kone- ja kaivostekniikan opinnoissa työelämä vahvasti mukana

Uutisarkisto

Kone- ja kaivostekniikan opinnoissa työelämä vahvasti mukana

14.11.2016 13.37

Kone- ja kaivostekniikan opiskelijoiden opinnoissa on työelämä vahvasti mukana, mistä osoituksena lukuisat syksyn aikana tehdyt alan eri kohteiden vierailut ja asiantuntijaluennot kampuksella:

Tutustuimme metsäkoneratkaisuja tekevään Ponssen toimintaan Vieremällä, lisäksi olemme vierailleet mm. Pölkky Oy Kajaanin ja Kuusamon sahoilla. Kainuun museo toi oman näkemyksensä rakennusten suojeluun ja rakennusavustuksiin. Paroc Oy on ollut kertomassa mineraalivillaeristeistä ja Ramboll Oy toi uusinta tietoa GPS:n käytöstä rakennustyömaalla.
Kiinnitystarvikkeet olivat esillä Wurth Oy:n toimesta, talotehtaista olemme saaneet vieraaksemme mm. Lammin Talot, joka luennoi materiaali- ja rakenneratkaisuista.
Perinteitä kunnioittaen olemme vierailleet ja tutustuneet Kajaanin Seurakunnan johdolla Kajaanin kirkon korjaushankkeeseen, joka tehtiin v. 2006.

Ennen vuoden loppua saamme vielä työelämän terveiset mm. asbestilainsäädännöstä, kipsilevytuotteista ja betonirakenteiden muottikaluston vaihtoehdoista.
Tuoreimpana vierailukohteena kävimme tutustumassa viikolla 45 Kajaanin Lehtikankaan monitoimitalon rakennustyömaalla, mistä oheinen kuva muistona.

Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme, toivotamme myös ensi vuonna eri yritysten asiantuntijat vieraaksemme Vimpelinlaakson kampusalueelle.

Lisätietoja
Jari Kähkönen
Koulutuspäällikkö
jari.kahkonen(@)kamk.fi 
puh. 044 7101 303

 

opiskelijat_kuvassa.jpg