Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin AMK kärkeä Suomen ammattikorkeakouluissa

Uutisarkisto

Kajaanin AMK kärkeä Suomen ammattikorkeakouluissa

18.1.2017 10.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa opetus- ja kulttuuriministeriön käyttämässä tuloksellisuusarvioinnissa ja on ollut Suomen kahden parhaan ammattikorkeakoulun joukossa jo kolme vuotta peräkkäin.

KAMKin erityisenä vahvuutena arvioinnissa on opintojen edistyminen. Laaja yhteistyö työ- ja elinkeinoelämän kanssa näkyy yritysrahoituksen merkittävänä määränä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Täydentävän rahoituksen suhteellinen osuus budjetista onkin KAMKissa valtakunnan suurimpia.

Kansainvälisen toiminnan kasvu näkyy mittaritulosten ja rahoituksen lisäksi kampuksen jokapäiväisessä arjessa.

KAMKin suhteellinen asema ammattikorkeakoulukentässä vahvistui vuoden vaihteessa, kun ammattikorkeakouluissa yliopistojen tavoin otettiin käyttöön tutkintokatot. KAMKin tutkintokatto kasvoi edellisten vuosien tutkintotavoitteisiin nähden, vaikka ammattikorkeakoulujen yhteenlaskettu tutkintotavoite laski merkittävästi. Tutkintokatoilla on suora vaikutus ammattikorkeakoulujen rahoitukseen.

Rehtori Turo Kilpeläinen on ylpeä työ- ja opiskeluyhteisöstään. "Tuloksellisuuden hetkittäinen nostaminen Suomen huipulle on haastavaa, mutta huipulla pysyminen vasta vaikeaa onkin. Jo pelkästään suhteellisen tuloksellisuuden ylläpitäminen vaatii jatkuvasti työtä yhä kovenevassa kilpailussa. KAMKissa on aina uskottu omaan tekemiseen. Myös tulevaisuus tulee rakentumaan vahvuuksillemme", Kilpeläinen korostaa.

Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Turo Kilpeläinen, rehtori
p. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi